مقدمه: پلیفنولها شایعترین آنتیاکسیدانهای مواد غذایی هستند که نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای مزمن دارند. پریودنتیت بیماری مزمن ساختار حمایتکننده دندان میباشد که میتواند موجب تخریب ساختار پریودنتال و از دست رفتن دندان شود. هدف از این مطالعه مروری، بررسی تأثیر ترکیبات پلیفنول بر بیماریهای پریودنتال بود.
شرح مقاله: کلیه مقالات مرتبط در بانک اطلاعاتی Pub med که بین سالهای 2002 تا 2011 منتشر شده بودند، جستجو شدند. پس از مطالعه خلاصه 48مقاله به دست آمده، 13 مقاله که شرایط مورد نظر را نداشتند حذف شدند و 35 مقاله باقیمانده مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت.
نتیجهگیری: با توجه به مطالعات انجام شده در مورد پلیفنولها به نظر میرسد استفاده از فرآوردههای حاوی پلیفنول میتواند از یکسو در کنترل پلاک بیماران و از سوی دیگر در جلوگیری از پیشرفت بیماریهای پریودنتال مؤثر باشد. پیشنهاد میشود نتایج مطالعات invitro توسط مطالعات بالینی ارزیابی شود.