مقایسه تاثیرغلظت های مختلف سیاه دانه و نانوسیلور بر میزان رشد باکتری های دهانی استرپتوکوکوس موتانس و استرپتوکوکوس سنگوئیس
|
حمیدرضا عظیمی لیسار*، محمد نیاکان، گلنوش محمد تقی، زهرا جعفریان، فرهود نجفی، سید مصطفی مصطفوی زاده، سارا نیاکان |
دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شاهد |
|
چکیده: (2535 مشاهده) |
سابقه و هدف: با توجه به شیوع باکتریهای دهانی، عوارض آنها و افزایش مقاومت میکروبی و شناخت خواص ضد باکتری نانوسیلور و سیاه دانه دراین مطالعه خواص ضد باکتری آموکسی سیلین، رقت های روغن سیاه دانه و نانوسیلور در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شاهد در سال 1390 مقایسه شدند. مواد و روشها: در این تحقیق تجربی- آزمایشگاهی، خواص آنتیباکتریایی غلظتهای خالص برابر 330 تا 312/10 میلی گرم بر میلی لیتر از عصاره روغنی سیاه دانه و نانوسیلور کلوئیدی در غلظت های3500 تا3/125 ppm بر روی 76 نمونه در 2گروه از باکتریهای دهانی شامل استرپتوکوکوس موتانس و سنگوئیس با روش دیسک دیفیوژن سنجیده شد و نتایج با خاصیت دیسک استاندارد آموکسی سیلین برابر 25 میکروگرم مقایسه گردید. آزمایش ها درپلیت های حاوی محیط کشت مولر هینتون آگار و با استفاده از باکتریهای استاندارد معادل غلضت 5/0 مک فارلند انجام و هاله عدم رشد هر دیسک اندازهگیری و نتایج توسط آزمون ANOVA مورد تحلیل قرار گرفت. یافتهها: روغن سیاه دانه با غلظت 330 میلی گرم بر میلیلیتر و نانوسیلور کلوئیدی در غلظت 3500 ppm بر علیه باکتریهای استرپتوکوکوس موتانس دارای هاله عدم رشدی به ترتیب معادل (5/33 -22میلیمتر) و برای استرپتو کوکوس سنگوئیس (11-75/9 میلی متر) و آموکسی سیلین 25 میکرو گرم برابر (75/21- 75/19 میلیمتر) بود. نتیجه گیری: محلول نانوسیلور بیشترین خواص ضد باکتریایی را برعلیه هر دو باکتری فوق نشان داد. در مورد باکتری استرپتوکوکوس موتانس میزان تاثیر سیاه دانه و آموکسی سیلین یکسان بود ولی روغن سیاه دانه بیش از آموکسی سیلین روی باکتری استرپتوکوکوس سنگوئیس موثر بود.
منبع: مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی متن کامل |
|
واژههای کلیدی: نانوپارتیکل، فلزی، استرپتوکوک موتانس، استرپتوکوک سنگوئیس، مواد ضد باکتری، نمک نقره |
|
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
جراحی دهان، فک و صورت دریافت: 1391/10/18 | انتشار: 1390/10/25
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|