[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
..
:: جلد 0 - ترمیمی ::
جلد 0 - ترمیمی صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه ریزنشت سمان‌های رزینی سلف ادهزیو و رزینی با سیستم باندینگ Etch & Rinse
هاله حشمت*، مریم حوریزاد گنجکار، سعید زینعلی، فرزانه آقاجانی
دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران
چکیده:   (2340 مشاهده)

 زمینه و هدف : با استفاده از ترمیمهای غیر مستقیم همرنگ دندان، نقش سمان‌های رزینی برجسته‌تر شده است. برای کاهش مراحل کار و حساسیت تکنیکی، سمان‌های رزینی سلف ادهزیو در سال 2002 ارایه شده است. هدف از این مطالعه مقایسه میزان ریزنشت سمان‌های سلف ادهزیو , Maxcem Elite Rely X Unicem با سمان‌های با سیستم باندینگ Etch&Rinse و RelyX ARC و Nexus3 در حد فاصل عاج – سمان و مینا-سمان در زمان 24 ساعت پس از کاربرد مواد مورد مطالعه می‌باشد.

  روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی چهل دندان مولر سوم خارج شده از افراد 20-30 ساله برای انجام مراحل کاربرد سمان به چهار گروه تقسیم شدند. در هرگروه سمان‌های زیراستفاده گردید: گروه 1- RelyX Unicem ،گروه 2- RelyX ARC ، گروه 3- Maxcem Elite و گروه 4- Nexus3 . حفره استاندارد دایره‌ای شکل به قطر سه میلی‌متری در سطح باکال دندانها ایجاد شد و پس از کاربرد سمان‌ها در حفره به صورت مستقیم پس از 24 ساعت نگهداری در دمای 37 درجه، به مدت 24 ساعت در محلول نیترات نقره 50% وزنی قرار گرفته و سپس به مدت 24 ساعت دندانها در محلول ظهور در مقابل نور فلورسنت قرار داده شدند . در مرحله بعد پس از چهار برش طولی در راستای حفره، میزان ریزنشت در چهار نقطه اکلوزال و چهار نقطه سرویکال اندازه‌گیری گردید. از آزمون Kruskalwalis برای مقایسه ریزنشت سمان‌ها با در نظر گرفتن 05/0 P≤ و از آزمون تکمیلی Dunn برای مقایسه دو به دو گروهها با 0087/0 P≤ استفاده شد . 

  یافته‌ها:  در لبه اکلوزالی: میزان ریزنشت در سمان‌های Rely X ARC و Nexus3 کمتر از سمان‌های سلف ادهزیو بود ( 05/0 P ≤ ). در لبه سرویکالی اختلاف آمارِی میان Rely X Unicem و Rely X ARC دیده نشد ( 05/0 P ≤ ). ولی میزان ریزنشت Nexus3 به طور معناداری کمتر از Rely X Unicem بود (0087/0 P ≤ )و Maxcem Elite بیشترین میزان ریزنشت را نشان داد.

  نتیجه‌گیری: میزان ریزنشت در سمان‌های Etch&Rinse در اکلوزال و سرویکال به طور معنا داری ( 05/0 P ≤ ) کمتر از سمان‌های سلف ادهزیو بود .


  منبع: مجله دندانپزشکی جامعه اسلامی دندانپزشکان

  متن کامل

واژه‌های کلیدی: ریزنشت – سمان رزینی سلف ادهزیو – باند با عاج – باند با مینا
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ترمیمی
دریافت: 1391/7/20 | پذیرش: 1394/9/25 | انتشار: 1394/9/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


حشمت هاله، حوریزاد گنجکار مریم، زینعلی سعید، آقاجانی فرزانه. مقایسه ریزنشت سمان‌های رزینی سلف ادهزیو و رزینی با سیستم باندینگ Etch & Rinse. 1. 1390;

URL: http://idai.ir/article-1-635-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 0 - ترمیمی برگشت به فهرست نسخه ها
جامعه اسلامی دندانپزشکان Islamic Dental Association of IRAN

کلیه حقوق سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران است. تماس با ما

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710