خمیردندان: مروری بر انواع، اجزای تشکیل دهنده و عوارض احتمالی آنها
|
حمید مقاره عابد*، پیمان ضیا، انسیه باطنی، بنفشه پورمرادی |
دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان |
|
چکیده: (2781 مشاهده) |
مقدمه: خمیر دندانها پراستفاده ترین و پر فروش ترین محصولات بهداشتی دهان و دندان هستند و کاربرد آنها یکی از معمولترین رفتارهای بهداشت دهان و دندان در کشورهای پیشرفته میباشد. امروزه تنوع وسیعی از این محصولات برای اهداف گوناگون در بازار میباشند که انتخاب محصول مناسب را برای بیماران و همچنین توصیه آن توسط دندان پزشکان و بهداشت کاران را مشکل نموده است. این مقاله جزییات اجزاء خمیر دندانها و کاربردهای بالینی آنها را شرح میدهد و سعی دارد دندان پزشکان را در تجویز خمیر دندان مناسب بر اساس نیاز های شخصی بیمارانشان یاری رساند. شرح مقاله: این مطالعه یک مطالعه مروری است که از جستجو در منابع کتابخانهای و سایتهای اینترنتی Pubmed و ISI Web of Science و موتور جستجوی google بین سالهای 1973 تا 2011 با استفاده از کلید واژه های خمیر دندان، پریودنتیکس، پلاک دندانی انجام شده است. یافتهها: تنوع وسیعی از خمیر دندانهای ضد پوسیدگی، ضد پلاک و ژنژویت، ضد تشکیل جرم، از بین برنده حساسیت دندانی و انواع سفید کننده دندان وجود دارند که حاوی طیف وسیعی از اجزاء فعال و غیر فعال می باشند. انواع مواد ساینده، مرطوب کننده، دترجنتها، مواد اتصال دهنده، ژله ای کننده، طعم دهنده، شیرین کننده و نگه دارنده در کنارمواد فعال درمان کننده مانند ترکیبات متنوع فلوراید، باکتریو استاتها، آنزیم ها، پیرو فسفاتها و ترکیبات کاهنده حساسیت دندانی و غیره از جمله این اجزاء هستند. در مطالعات انجام شده، تاثیر، معایب و مزایای هر یک ازاین اجزاء مورد بحث قرار گرفته است. نتیجهگیری: آشنایی دندان پزشکان با ترکیب و اجزای خمیر دندانها و همچنین عملکرد اجزاء فعال و غیر فعال آنها، ضروری است و می تواند گامی موثر در تسهیل انتخاب و تجویز مناسب خمیر دندانها برای بیماران باشد.
منبع: مجله دانشکده دندانپزشکی اصفهان متن کامل |
|
واژههای کلیدی: خمیر دندان، پریودنتیکس، پلاک دندانی |
|
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
پریودنتولوژی دریافت: 1391/4/5 | انتشار: 1390/10/25
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|