[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
..
:: دوره 6، شماره 6 - ( پریودنتولوژی 1390 ) ::
جلد 6 شماره 6 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
خمیردندان: مروری بر انواع، اجزای تشکیل دهنده و عوارض احتمالی آن‌ها
حمید مقاره عابد*، پیمان ضیا، انسیه باطنی، بنفشه پورمرادی
دانشکده دندان‌پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده:   (2781 مشاهده)

مقدمه: خمیر دندانها پراستفاده ترین و پر فروش ترین محصولات بهداشتی دهان و دندان هستند و کاربرد آنها یکی از معمولترین رفتارهای بهداشت دهان و دندان در کشورهای پیشرفته میباشد. امروزه تنوع وسیعی از این محصولات برای اهداف گوناگون در بازار میباشند که انتخاب محصول مناسب را برای بیماران و همچنین توصیه آن توسط دندان پزشکان و بهداشت کاران را مشکل نموده است. این مقاله جزییات اجزاء خمیر دندانها و کاربردهای بالینی آنها را شرح میدهد و سعی دارد دندان پزشکان را در تجویز خمیر دندان مناسب بر اساس نیاز های شخصی بیمارانشان یاری رساند.

شرح مقاله: این مطالعه یک مطالعه مروری است که از جستجو در منابع کتابخانه‌ای و سایت‌های اینترنتی Pubmed و ISI Web of Science و موتور جستجوی google بین سالهای 1973 تا 2011 با استفاده از کلید واژه های خمیر دندان، پریودنتیکس، پلاک دندانی انجام شده است.

یافته‌ها: تنوع وسیعی از خمیر دندانهای ضد پوسیدگی، ضد پلاک و ژنژویت، ضد تشکیل جرم، از بین برنده حساسیت دندانی و انواع سفید کننده دندان وجود دارند که حاوی طیف وسیعی از اجزاء فعال و غیر فعال می باشند. انواع مواد ساینده، مرطوب کننده، دترجنتها، مواد اتصال دهنده، ژله ای کننده، طعم دهنده، شیرین کننده و نگه دارنده در کنارمواد فعال درمان کننده مانند ترکیبات متنوع فلوراید، باکتریو استاتها، آنزیم ها، پیرو فسفاتها و ترکیبات کاهنده حساسیت دندانی و غیره از جمله این اجزاء هستند. در مطالعات انجام شده، تاثیر، معایب و مزایای هر یک ازاین اجزاء مورد بحث قرار گرفته است.

نتیجه‌‌گیری: آشنایی دندان پزشکان با ترکیب و اجزای خمیر دندانها و همچنین عملکرد اجزاء فعال و غیر فعال آنها، ضروری است و می تواند گامی موثر در تسهیل انتخاب و تجویز مناسب خمیر دندانها برای بیماران باشد.


منبع: مجله دانشکده دندانپزشکی اصفهان

متن کامل

واژه‌های کلیدی: خمیر دندان، پریودنتیکس، پلاک دندانی
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پریودنتولوژی
دریافت: 1391/4/5 | انتشار: 1390/10/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


مقاره عابد حمید، ضیا پیمان، باطنی انسیه، پورمرادی بنفشه. خمیردندان: مروری بر انواع، اجزای تشکیل دهنده و عوارض احتمالی آن‌ها. 1. 1390; 6 (6)

URL: http://idai.ir/article-1-585-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 6 - ( پریودنتولوژی 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
جامعه اسلامی دندانپزشکان Islamic Dental Association of IRAN

کلیه حقوق سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران است. تماس با ما

Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4712