[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
..
:: دوره 6، شماره 6 - ( پریودنتولوژی 1390 ) ::
جلد 6 شماره 6 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان فعالیت چند آنزیم بزاقی در بیماران دارای پریودنتیت متوسط تا شدید: یک مطالعه مقدماتی
مهسا سوهانی، سعید طاهر اکبری، نسرین دشتی، میترا زاع بوانی، ناهید عین اللهی*
گروه علوم آزمایشگاهی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (1214 مشاهده)
مقدمه: یکی از پاسخ‌های میزبان به بیماری پریودنتال تولید آنزیم‌هایی مانند آسپارتات و آلانین آمینوترانسفراز ( Aspartate And Alanine Aminotransferase)، لاکتات دهیدروژناز (Lactate Dehydrogenase)، کراتین کیناز(Creatine Kinase)، فسفاتاز قلیایی و اسیدی (Alkaline And Acid Phosphatase) است. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه میزان آنزیم‌های AST ، CK, LDH, ACP, ALP, ALT در بزاق افراد مبتلا به بیماری‌های پریودنتال و سالم بود. 
  مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی-توصیفی، فعالیت آنزیمهای آنزیمهای AST ، CK, LDH, ACP, ALP, ALT در بزاق 14 فرد سالم و 40 بیمار مبتلا به بیماری پریودنتال متوسط تا پیشرفته و رابطه فعالیت آنزیمهای بزاقی با سطح بیماری پریودنتال بررسی شد. تشخیص بیماری پریودنتال و شدت آن توسط دندانپزشک بر اساس معیارهای تشخیصی متداول انجام شد. فعالیت آنزیمها در بزاق با استفاده از کیتهای آزمایشگاهی استاندارد اندازه گیری شد.یافته ها با نرم افزار SPSS و آزمون آماری t-student مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت (05/ α=). 
  یافته‌ها: میانگین سطح آنزیم‌ها در افراد سالم و افراد مبتلا به پریودنتال متوسط و شدید، به ترتیب 36/47، 07/69 و 84/126 واحد بین المللی آنزیم در لیتر برای AST؛ 95/23، 08/40 و 33/59 برای ALT؛34/8، 23/14 و 06/35برای ALP؛ 61 /20، 18/33 و 69/72 برای ACP؛ 41/439، 50/544 و 90/553 برای LDH؛ 54/3، 90/4 و 85/5 برای CPK بود. افزایش فعالیت آنزیم‌های مذکور در بزاق بیماران نسبت به گروه کنترل از نظر آماری معنی‌دار بود (01/0pvalue<). همبستگی مثبتی بین فعالیت آنزیم‌های بزاقی و عمق پاکت وجود داشت (01/ 0 p value=). 
  نتیجه‌گیری: در این پژوهش بین سطوح آنزیم‌های بزاقی و بیماری پریودنتیت ارتباط معنی‌داری مشاهده شد و می‌توان از سنجش این آنزیم‌ها در بزاق، به عنوان شاخص مفیدی جهت تشخیص، پیش آگهی و ارزیابی اثرات درمانی در بیماری‌های پریودنتال بهره مند شد.

منبع: مجله دانشکده دندانپزشکی اصفهان

متن کامل

واژه‌های کلیدی: بیماری پریودنتال، آنزیم، بزاق
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پریودنتولوژی
دریافت: 1394/6/17 | پذیرش: 1394/6/17 | انتشار: 1394/6/17
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


سوهانی مهسا، طاهر اکبری سعید، دشتی نسرین، زاع بوانی میترا، عین اللهی ناهید. بررسی میزان فعالیت چند آنزیم بزاقی در بیماران دارای پریودنتیت متوسط تا شدید: یک مطالعه مقدماتی. 1. 1390; 6 (6)

URL: http://idai.ir/article-1-3205-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 6 - ( پریودنتولوژی 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
جامعه اسلامی دندانپزشکان Islamic Dental Association of IRAN

کلیه حقوق سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران است. تماس با ما

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4710