[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
..
:: دوره 6، شماره 6 - ( پریودنتولوژی 1390 ) ::
جلد 6 شماره 6 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر خمیردندان حاوی عصاره آبی کلاله زعفران بر روی شاخص‏های لثه‏ای بیماران مبتلا به ژنژیویت مارژینال ژنرالیزه وابسته به پلاک دندانی
علی فروزانفر، مجیدرضا مختاری*، محمد باباییان، محمد کمالی نژاد، ماندانا توکلی کاخکی، محمد حسن لطفعلی زاده
مرکز تحقیقات دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران
چکیده:   (1458 مشاهده)
مقدمه:زعفران دارای انواع زیادی از ترکیبات فلاوونوئیدی، گلیکوزیدی و آنتوسیانین‏ها می باشد که خواص ضدالتهابی، آنتی‏اکسیدان و غیره دارد. این تحقیق، به منظور بررسی اثرات زعفران بر روی شاخص‏های لثه‏ای بیماران مبتلا به ژنژیویت مارژینال ژنرالیزه وابسته به پلاک دندانی انجام شد. 
  مواد و روش‏ها: برای این مطالعه از خمیردندان حاوی عصاره آبی کلاله زعفران استفاده شد. 22 نفر بیمار که مبتلا به ژنژیویت مارژینال جنرالیزه بودند، انتخاب گردیدند. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه 11 نفری تقسیم شدند. در یک گروه از خمیردندان زعفران و در گروه دیگر پلاسبو روزانه دو بار استفاده شد و برای هر گروه شاخص عمق پاکت (PD)، شاخص لثه‏ای (GI)، شاخص پلاک (PI) و شاخص خونریزی هنگام پروب کردن (BOP) قبل از کاربرد خمیردندان و یک ماه بعد مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمون های t زوجی مستقل، من-ویتنی و ویلکاکسون در تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد (05/0α=) 
  یافته‏ ها: در پایان مطالعه مقایسه شاخص‏های اندازه گیری شده قبل و یک ماه پس از مداخله، در هر گروه، حاکی از کاهش معنی‏دار در تمامی شاخص‏ها بود (01/0P<). گروه مداخله تفاوت معنی‏داری در کاهش شاخص‏های لثه ای و خونریزی حین پرابینگ نسبت به گروه دارونما داشت (038/0P=). اما در شاخص‏های PD و شاخص پلاک این تفاوت به لحاظ آماری معنی‏دار نبود (05/0P>). 
  نتیجه گیری:خمیردندان حاوی عصاره آبی کلاله زعفران می‏تواند برخی از شاخص‏های لثه‏ای در بیماران مبتلا به ژنژیویت را بهبود بخشد.

منبع: مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد

متن کامل

واژه‌های کلیدی: ژنژیویت، زعفران، شاخص‏های لثه ای
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پریودنتولوژی
دریافت: 1394/5/28 | پذیرش: 1394/5/28 | انتشار: 1394/5/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


فروزانفر علی، مختاری مجیدرضا، باباییان محمد، کمالی نژاد محمد، توکلی کاخکی ماندانا، لطفعلی زاده محمد حسن. بررسی اثر خمیردندان حاوی عصاره آبی کلاله زعفران بر روی شاخص‏های لثه‏ای بیماران مبتلا به ژنژیویت مارژینال ژنرالیزه وابسته به پلاک دندانی. 1. 1390; 6 (6)

URL: http://idai.ir/article-1-3078-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 6 - ( پریودنتولوژی 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
جامعه اسلامی دندانپزشکان Islamic Dental Association of IRAN

کلیه حقوق سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران است. تماس با ما

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4710