[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
..
:: دوره 2، شماره 2 - ( مجموعه مقالات اندودانتیکس 1390 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر عمق نفوذ اسپریدرهای استنلس استیل و نیکل تیتانیوم روی ریزنشت اپیکالی کانال‏های پر شده به روش تراکم کناری
مهدی تبریزی زاده، مسعود مختاری، زاهد محمدی، حسین محمودی زاده*
دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی، یزد، ایران
چکیده:   (1687 مشاهده)
مقدمه: هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر عمق نفوذ اسپریدر و نوع آلیاژ آن بر میزان ریزنشت اپیکالی در روش پرکردن با تراکم کناری بود. 
  مواد و روش‏ها: جهت انجام این مطالعه آزمایشگاهی تعداد 68 دندان کشیده شده سانترال فک بالا با روش Step-back آماده سازی شد. دندان‏ها به طور تصادفی به 4 گروه آزمایشی شامل A) اسپریدر استنلس استیل با عمق نفوذ تا طول کارکرد B) اسپریدر نیکل تیتانیوم با عمق نفوذ تا طول کارکرد C) اسپریدر استنلس استیل با عمق نفوذ تا یک میلی‏متر کمتر از طول کارکرد D) اسپریدر نیکل تیتانیوم تا عمق نفوذ یک میلی‏متر کمتر از طول کارکرد تقسیم شدند. ارزیابی ریزنشت با استفاده از روش نفوذ رنگ انجام پذیرفت و از تست آماری ANOVA دوطرفه برای تجزیه و تحلیل نتایج به دست آمده استفاده گردید. 
  یافته‏ ها:نتایج به دست آمده نشان داد که کمترین میزان نفوذ رنگ در گروه D بود. بین میانگین ریزنشت در گروه‏های مختلف اختلاف معنی‏دار آماری دیده شد (002/0P=). 
  نتیجه گیری:با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می‏رسد نوع آلیاژ و عمق نفوذ اسپریدر مورد استفاده می تواند در میزان ریزنشت نقش داشته باشد. کمترین میزان ریزنشت مربوط به اسپریدر نیکل تیتانیوم با عمق نفوذ یک میلی متر کمتر از طول کارکرد بود.

منبع: مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد

متن کامل

واژه‌های کلیدی: اسپریدر‏، عمق نفوذ، نیکل تیتانیوم، استنلس استیل
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اندودانتیکس
دریافت: 1394/5/17 | پذیرش: 1394/5/17 | انتشار: 1394/5/17
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


تبریزی زاده مهدی، مختاری مسعود، محمدی زاهد، محمودی زاده حسین. بررسی اثر عمق نفوذ اسپریدرهای استنلس استیل و نیکل تیتانیوم روی ریزنشت اپیکالی کانال‏های پر شده به روش تراکم کناری. 1. 1390; 2 (2)

URL: http://idai.ir/article-1-3063-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 2 - ( مجموعه مقالات اندودانتیکس 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
جامعه اسلامی دندانپزشکان Islamic Dental Association of IRAN

کلیه حقوق سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران است. تماس با ما

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4713