گروه آموزشی دندانپزشکی ترمیمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران، ایران
چکیده: (1862 مشاهده)
زمینه و هدف: ترکیبCPP-ACP با آمورفوس کلسیم فسفات شکل آمورف و قابل رسوبی از یونهای فسفات و کلسیم را در دسترس دندان قرار میدهد و علاوه بر رمینرالیزاسیون مینا، باعث ایجاد حالت قلیایی در این ترکیب و در پلاک دندانی میشود.CPP-ACPF ترکیب جدیدتر این خمیر است که به آن ppm 900 فلوراید عرضه شده است. هدف این مطالعه بررسی اثر این دو ماده در افزایش pH پلاک و همچنین مقایسه اثر آنها با هم در زمانهای مخلتف است. روش بررسی: این کارآزمایی بالینی به صورت دو سویه کور روی چهل دانشآموز انجام شد.pH پلاک بیماران در ناحیه دیستال مولر پایین قبل و ده دقیقه پس از مصرف سوکرز 10% اندازهگیری شد. در گروه اول از ترکیبCPP-ACP و در گروه دوم از ترکیب CPP-ACPF استفاده و روی سطوح دندانها به کار برده و در زمانهای سی و شصت دقیقه، 24، 48، 72 و 96 ساعت، pH پلاک ثبت شد. دادهها توسط آزمونهای آماری Repeated Measure ANOVA و Bone Ferroni با سطح معنیدار 05/0 ارزیابی شدند. یافتهها: استفاده از هر دو ترکیب CPP-ACP و CPP-ACPF باعث افزایش pH پلاک میکروبی گردید. افزایش pH تا 48 ساعت در هر دو گروه یکسان بود و تفاوت معنیداری نداشتند. اثر دو ماده پس از 48 ساعت، متفاوت بود. نتیجهگیری: کاربرد CPP-ACP تا 48 ساعت و کاربرد CPP-ACPF تا 96 ساعت شرایط را به نفع رمینرالیزاسیون پیش میبرد.
حشمت هاله، بانوا سپیده، عبدیان هادی، خرازی فرد محمدجواد. مقایسه اثر خمیر (CPP-ACP) GC Tooth Mousse و MI Paste plus (CPP-ACPF) بر روند تغییرات pH پلاک پس از مصرف مواد قندی. 1. 1390;