تغییررنگ ترمیم های کامپوزیتی در طول زمان از عوامل شایع تعویض این ترمیم ها می باشد که منجر به تضعیف ساختار دندان وآسیب پالپی می شود.از آنجایی که چای نوشیدنی رایج در بین ایرانیان است تحقیق حاضر باهدف اثر چای برمیزان تغییررنگ دو کامپوزیت و Kaloreو Gradia انجام شد.
مواد و روشها:
این تحقیق تجربی بر روی 20 نمونه دیسک کامپوزیتی از دو کامپوزیت kalore و Gradia انجام شد. از هر کامپوزیت 10 نمونه شامل دوگروه 5تایی در چای و آب مقطر برای 72 ساعت قرارگرفتند. رنگ سنجی نمونه ها قبل و بعد از قرارگیری در محلولها توسط اسپکتروفتومتر(MINOLTA-Japan) انجام شد. سپس نمونهها پرداخت شدند و رنگ سنجی نهایی انجام گردید .نتایج توسط آزمونkruskal wallis ارزیابی شدند.
یافتهها:
نتایج نشان دادکه میزان تغییر رنگ در هر دوکامپوزیت پس از نگه داری در چای به طور معناداری افزایش پیدا کرد )001/0>P ) واین افزایش در کامپوز یت kalore بیش تر از Gradia بود. (014/0>P) و میزان تغییررنگ در هردو کامپوزیت از لحاظ کلینیکی غیرقابل قبول بود. (3/3P) و (002/0= P) این کاهش در کامپوزیت kalore بیش تر از Gradia بود (008/0=P ) ولی همچنان میزان تغییر رنگ از لحاظ کلینیکی درحدغیرقابل قبول بود.
نتیجه گیری:
نگهداری در محیط چای موجب تغییررنگ غیر قابل قبول در دوکامپوزیت kalore و Gradia شد و پرداخت تاثیر بیشتری بر روی اصلاح رنگ kaloreداشت.