[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
..
:: دوره 3، شماره 3 - ( مجموعه مقالات بیماری های دهان 1390 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه‌ی اثر دهان‌شویه‌ی کلرهگزیدین2/0 درصد با عصاره‌ی سیب بر کاهش استرپتوکوکوس موتانس بزاق
آرزو طهمورث پور، آرش قدوسی، محبوبه سادات تولایی*
دانشکده‌ی دندا‌‌‌‌ن‌پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان، اصفهان، ایران
چکیده:   (1760 مشاهده)
مقدمه: 
شایع‌ترین عامل پوسیدگی دندان، باکتری استرپتوکوکوس موتانس می‌باشد. سال‌هاست کنترل پوسیدگی دندان با استفاده از دهان‌شویه‌ها به‌عنوان یک روش شیمیایی مطرح است. هدف از این تحقیق مقایسه‌ی اثر ضد باکتری دهان‌شویه‌ی کلرهگزیدین با عصاره‌ی سیب به‌عنوان یک دهان‌شویه‌ی طبیعی بود.
  مواد و روش‌ها:
در این پژوهش تجربی- آزمایشگاهی، نمونه بزاق 20 فرد به محیط کشت جامد منتقل شد. سپس 10 فرد به‌عنوان گروه 1 از کلرهگزیدین و 10 فرد به عنوان گروه 2 از عصاره‌ی سیب استفاده کردند. مجدداً از بزاق نمونه‌برداری شده و به محیط کشت جامد منتقل شدند. تعداد کلونی‌های رشد یافته در هر گروه قبل و بعد از استفاده از دهان‌شویه‌ها شمارش و با یکدیگر مقایسه گردید. داده‌ها توسط نرم‌افزار آماری SPSS نسخه 17 و آزمون t مورد بررسی قرار گرفت (05/0 = α). 
یافته‌ها:
نتایج نشان داد که تفاوت معناداری در میانگین تعداد کلونی‌ها قبل از استفاده از دهان‌شویه‌ها وجود ندارد (862/0 = p value)، اما میانگین تعداد کلونی‌ها بعد از مداخله در گروه 1 (001/0 > p value) و در گروه 2 (002/0 = p value) کاهش معنادار یافت. کاهش در میانگین تعداد کلونی‌ها در گروه کلرهگزیدین به‌طور معناداری بیش‌تر از گروه عصاره‌ی سیب بود (001/0 > p value). درصد کاهش کلونی‌ها بعد از مداخله دهان‌شویه‌ها در گروه 1، 8/92 درصد و در گروه 2، 5/54 درصد بود. 
نتیجه‌‌گیری
عصاره‌ی سیب می‌تواند به‌عنوان یک ماده‌ی ضد میکروبی مؤثر در محیط دهان به‌کار رود، اگرچه هم‌چنان کلرهگزیدین به‌عنوان دهان‌شویه‌ی استاندارد دارای اثر ضد باکتری بیش‌تری در دهان است.

منبع: مجله دانشکده دندانپزشکی اصفهان

متن کامل

واژه‌های کلیدی: استرپتوکوکوس موتانس، دهان‌شویه‌ها، کلرهگزیدین
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماری های دهان
دریافت: 1393/5/14 | پذیرش: 1393/5/14 | انتشار: 1393/5/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


طهمورث پور آرزو، قدوسی آرش، تولایی محبوبه سادات. مقایسه‌ی اثر دهان‌شویه‌ی کلرهگزیدین2/0 درصد با عصاره‌ی سیب بر کاهش استرپتوکوکوس موتانس بزاق. 1. 1390; 3 (3)

URL: http://idai.ir/article-1-2835-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 3 - ( مجموعه مقالات بیماری های دهان 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
جامعه اسلامی دندانپزشکان Islamic Dental Association of IRAN

کلیه حقوق سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران است. تماس با ما

Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4710