زمینه و هدف : امروزه یکی از مشکلات رایج در دندانپزشکی ترمیمی، رنگپذیری و عدم ثبات رنگ ترمیمهای همرنگ به دنبال مصرف نوشیدنیهای رنگی میباشد. کامپوزیتهای P90 که از دو جزء Oxirane و Siloxane تشکیل شدهاند با هدف کاهش انقباض ناشی از پلی م ریزاسیون ارائه شدهاند. هدف از این مطالعه بررسی اثر چای بر تغییر رنگ کامپوزیتهای P90 و Z250 به روش اسپکتروفوتومتری میباشد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی بیست عدد دیسک کامپوزیتی از دو نوع رزین کامپوزیت Z250 و P90 در مولدهای فلزی آماده شده و توسط دستگاه لایت کیور LED کیور شدند. پس از نگهداری نمونهها به مدت 24 ساعت جهت تکمیل پلیمریزاسیون در آب مقطر 37 درجه سانتیگراد، رنگ نمونهها توسط دستگاه اسپکتروفوتومتر در ابتدای کار و بعد از پنج روز نگهداری در محیط آب و چای اندازهگیری شد. نتایج توسط آزمونهای Independent sample t.test و Two way ANOVA مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: میزان تغییر رنگ دو کامپوزیت P90 و Z250 پس از قرارگیری در محیط آب مقطر نسبت به رنگ سنجی اولیه از لحاظ آماری معنیدار نبود. (05/0< P )، میزان تغییر رنگ هر دو نوع کامپوزیت پس از نگهداری در محیط چای نسبت به اولیه به طور معنیداری افزایش پیدا کرد (05/0 ( P < و از این میان میزان رنگپذیری کامپوزیت Z250 در چای با اختلاف معناداری بیشتر از P90 بود ولی در محیط آب مقطر P90 تغییر رنگ بیشتری از Z250 نشان داد.
نتیجهگیری: با توجه به محدودیت این مطالعه، کامپوزیت Z250 میزان تغییر رنگ بیشتری پس از قرارگیری در محیط چای نسبت به کامپوزیت P90 دارد .