[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
..
:: دوره 5، شماره 5 - ( مجموعه مقالات پروتزهای دندانی 1390 ) ::
جلد 5 شماره 5 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر نوع طراحی زیرساخت زیرکونیایی در میزان نیروی منجر به شکست روکش‌های با کور زیرکونیا برای دندان مولر در شرایط آزمایشگاهی
کاوه سیدان، امیر فیاض، امین فراغت، ساره حبیب زاده*، حسن سازگارا
دانشکده دندانپزشکی پردیس بی نالملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (2933 مشاهده)

سابقه و هدف: از آنجا که در سیستم‌های تمام سرامیکی موجود، کور زیرکونیایی به صورت رایج و به شکل یک لایه با ضخامت یکنواخت ساخته می‌شود، پرسلن ونیر شده در نواحی مختلف ضخامت‌های متفاوتی داشته، در نتیجه تحت تاثیر نیروهای مضغی سریع‌تر دچار Chipping و در نهایت شکست می‌شود. هدف از این مطالعه مقایسه نیروی منجر به شکست روکش‌های تمام سرامیکی ساخته شده با دو طراحی مختلف کور زیرکونیایی در سیستم Cercon در شرایط آزمایشگاهی بود.

مواد و روشها: در مطالعه تجربی حاضر، ده عدد دای فلزی از روی دندان مولر اول ماندیبل به وسیله تکنیک Lost wax technique و با استفاده از آلیاژNNB Base Metal تهیه شدند. در مرحله بعد به کمک دستگاه Cercon CAD/CAM System، ۱۰ عدد کور زیرکونیایی به صورت استاندارد و به ضخامت یکنواخت 5/0 میلی‌متر ساخته شدند. ۱۰ عدد دیگرنیز به فرم Customized به گونه‌ای ساخته شدند که دارای کولار لبیال به ارتفاع 1 میلی‌متر و شولدر لینگوال به ارتفاع 2 میلی‌متر باشند. پرسلن‌گذاری بر روی تمامی نمونه‌ها بوسیله یک تکنسین مجرب و با استفاده از ایندکس صورت گرفت. روکش‌های حاصله تحت نیروی ثابت 25 نیوتن و به کمک سمان رزینی P‏anavia F و بر روی دای مربوط به خود قرار گرفتند. سپس بوسیله دستگاهUniversal Testing Machine ، نیروی عمودی Compressive به کمک گوی فلزی از جنس Stainless Steelو با سرعت 5/0 میلی‌متر بر دقیقه برنمونه‌ها وارد شد تا شکست رخ دهد. آنالیز داده‌ها به کمک آزمون student t انجام گرفت.

یافته‌ها: نتایج مطالعه بیانگر اعداد زیر برای میزان Fracture Load بود: ۵۸۷/۹ ±۱۸۵۲/۱۱ نیوتن برای روکش‌های با کور زیرکونیایی با طراحی کور استاندارد و۹۱۶/۳۸ ± ۳۳۳۲/۶۳ نیوتن برای روکش‌های با طراحی C‏ustomized . بررسی آماری داده‌ها نشان داد که میزانFracture Load برای گروه با طراحی کور Customized به طور معنی‌داری از گروه با طراحی استاندارد بالاتر است (۰/۰۰۰۱ >p).

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به دست آمده اینطور نتیجه‌گیری می‌شود که روکش‌های با طراحی کور Customized در مقایسه با طراحی استاندارد مقاومت به شکست بالاتری را از خود نشان می‌دهند.


منبع: مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

متن کامل

واژه‌های کلیدی: شکستگی، کور زیرکونیایی، روکش‌های تمام سرامیکی
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پروتزهای دندانی
دریافت: 1391/5/9 | انتشار: 1390/10/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


سیدان کاوه، فیاض امیر، فراغت امین، حبیب زاده ساره، سازگارا حسن. بررسی تأثیر نوع طراحی زیرساخت زیرکونیایی در میزان نیروی منجر به شکست روکش‌های با کور زیرکونیا برای دندان مولر در شرایط آزمایشگاهی. 1. 1390; 5 (5)

URL: http://idai.ir/article-1-617-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 5 - ( مجموعه مقالات پروتزهای دندانی 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
جامعه اسلامی دندانپزشکان Islamic Dental Association of IRAN

کلیه حقوق سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران است. تماس با ما

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645