گروه جراحی دهان و فک و صورت دانشگاه آزاد اسلامی واحد دندانپزشکی تهران
چکیده: (2309 مشاهده)
سابقه: آملوبلاستوما شایعترین تومور ادنتوژنیک اپی تلیالی بعد از ادنتوما در ناحیه دهان و فک و صورت است که دارای نمای هیستوپاتولوژی خوش خیم ولی مهاجم است. قبل از تصمیم گیری در مورد درمان ضایعه بایستی رفتار کلینیکی، انواع هیستوپاتولوژی، موقعیت ضایعه، سن و جنس بیمار همچنین دسترس بودن بیمار برای پیگیری های بلند مدت مورد ارزیابی قرار گیرد. هدف از این گزارش، توصیف بیماری است که به روش محافظه کارانه تحت درمان قرار گرفت.
گزارش مورد: بیمار دختری 16 ساله بود که به دنبال تورم داخل دهانی در سمت راست تنه مندیبل مراجعه کرد. مخاط پوشاننده محل سالم بود. جابجایی دندانهای پرمولار سمت راست دیده می شد. در بررسی رادیوگرافیک ضایعه ای رادیولوسنت و چند حجره ای بدون حاشیه مشخص همراه مولر سوم نهفته که به شدت جابجا شده بود دیده میشد. آسپیراسیون ضایعه منفی بود و بیوپسی انسیژنال تومور آملوبلاستومای پلکسی فرم را تایید کرد. ضایعه به روش انکلویشن همراه با کورتاژ انجام شد، در گزارش پاتولوژی حاشیه ها پاک بودند. پی گیری 6 ماهه نشان از عدم وجود ضایعه داشت. سه عدد درمان ایمپلنت جهت بازسازی ناحیه پره مولرها انجام شد و پس از دو سال پی گیری، بیمار در سلامت کامل به سر برده و ایمپلنت ها در شرایط مناسب بودند.
نتیجه گیری: به نظر می رسد درمان محافظه کارانه آملوبلاستوما در افراد جوان،با پیگیری منظم و عدم درگیری حاشیه های جراحی می تواند موجب کاهش مشکلات درمان های گسترده و رادیکال باشد.