[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
..
:: دوره 1، شماره 1 و 1 - ( مجموعه مقالات ارتودنسی 1390 ) ::
جلد 1 شماره 1 و 1 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزشیابی وضعیت آموزش در بخش سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشکده دندانپزشکی مشهد با کمک الگوی ارزشیابی سیپ CIPP در سال تحصیلی 93-91
عباس مکارم، ترانه موحد، جواد سرآبادانی، محمدتقی شاکری، تکتم اسدیان لالیمی، ندا اسلامی*
مرکز تحقیقات دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
چکیده:   (1025 مشاهده)
مقدمه: هدف از انجام این مطالعه ارزشیابی وضعیت آموزش در بخش سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشکده دندانپزشکی مشهد با کمک الگوی ارزشیابی سیپ CIPP (زمینه- درونداد- فرآیند- محصول)در سال تحصیلی 92-91 بود. 
  مواد و روش‏ها: در این مطالعه توصیفی – مقطعی، داده‏ها با استفاده از پرسشنامه‏ای که با کمک چک لیست الگوی ارزشیابی CIPP تهیه شده بود، گردآوری شد. چهار حیطه زمینه، درون‏داد، فرآیند و محصول برنامه آموزشی سلامت دهان و دندانپزشکی دانشکده دندانپزشکی مشهد از دیدگاه اساتید این گروه و دانشجویان در حال گذراندن واحدهای عملی این درس مورد ارزشیابی قرار گرفت. مجموع نمرات کسب شده در هر حیطه به طور جداگانه محاسبه شد. نمرات 50–0، در محدوده وضعیت نامطلوب، 70–51 در محدوده نسبتاً مطلوب و 100–71 در دسته وضعیت مطلوب طبقه‏ بندی شد. برای مقایسه تفاوت در پاسخ‏دهی به سوالات هر حیطه، در بین سه گروه دانشجویان (دانشجویان در حال گذراندن جامعه‏نگر عملی 1 و 2 و 3)، از آزمون ANOVA استفاده گردید. همچنین برای مقایسه پاسخ سوالات مشترک بین اساتید و دانشجویان در هر حیطه، از آزمون من ویتنی استفاده شد.
یافته ‏ها: میانگین نمره حیطه ‏های زمینه، فرآیند و محصول در بین دانشجویان جامعه‏نگر عملی 1 یا 2 یا 3 معنی‏دار نبود ولی در حیطه درون‏داد با هم متفاوت بود (009/0P=). در حیطه ‏های زمینه (001/0(P< و فرآیند) 001/0P=) تفاوت معنی‏داری بین نظرات دانشجویان و اساتید وجود داشت، ولی در حیطه محصول تفاوت معنی‏داری وجود نداشت (07/0P=). در حیطه درونداد اساتید با دانشجویانی که جامعه‏ نگر عملی 1 را گذرانده بودند اختلاف نظر داشتند. (003/0P=) 
  نتیجه گیری: از نظر دانشجویان حیطه زمینه، درون‏داد و فرآیند برنامه آموزشی سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی نسبتاً مطلوب بود و حیطه برون‏داد نامطلوب بود. از نظر اساتید حیطه زمینه و محصول برنامه آموزشی سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی مطلوب بود وحیطه فرآیند و درون‏داد نسبتاً مطلوب بود.

منبع: مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد

متن کامل

واژه‌های کلیدی: ارزشیابی، سیپ، آموزش، کوریکولوم
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارتودنسی
دریافت: 1394/5/26 | پذیرش: 1394/5/26 | انتشار: 1394/5/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


مکارم عباس، موحد ترانه، سرآبادانی جواد، شاکری محمدتقی، اسدیان لالیمی تکتم، اسلامی ندا. ارزشیابی وضعیت آموزش در بخش سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشکده دندانپزشکی مشهد با کمک الگوی ارزشیابی سیپ CIPP در سال تحصیلی 93-91. 1. 1390; 1 (1 و 1)

URL: http://idai.ir/article-1-3067-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 1 و 1 - ( مجموعه مقالات ارتودنسی 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
جامعه اسلامی دندانپزشکان Islamic Dental Association of IRAN

کلیه حقوق سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران است. تماس با ما

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645