[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
..
:: دوره 5، شماره 5 - ( مجموعه مقالات پروتزهای دندانی 1390 ) ::
جلد 5 شماره 5 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر تعداد دفعات پخت پرسلن بر روی استحکام باند برشی سه نوع سیستم تمام سرامیکی
بیژن حیدری، حافظ آریامنش*، نگار جوادی، سارا خزاعی، میثم خالصی
دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان
چکیده:   (1762 مشاهده)
مقدمه:
یکی از ضعیف‏ترین نقاط در رستوریشن‏های دوفازی، محل تماس کور با پرسلن ونیر است. از آنجایی که دستیابی به کانتور و رنگ مناسب، نیازمند پخت‏های مکرر پرسلن است، هدف این مطالعه بررسی تاثیر پخت‏های مکرر پرسلن بر روی استحکام باند برشی کور-ونیر در رستوریشن‏های تمام سرامیکی می‏باشد. 
  مواد و روش‏ها:
54 کور سرامیکی به قطر mm 8، از سه نوع سیستم تمام سرامیکی زیرکونیا، IPS emax CAD و IPS emax press ساخته شد. کورهای زیرکونیا و IPS emax CAD توسط تکنولوژی CAD/CAM ساخته شدند. کورهای IPS emax press توسط تکنیک Pressing تهیه شدند. پرسلن سازگار با کور به قطر mm 5 بر روی تمام کورها ونیر گردید. در هر گروه، نمونه‏ها بر اساس تعداد دفعات پخت پرسلن ونیر به سه زیرگروه 3، 5 و 7 بار پخت، تقسیم شدند. استحکام باند برشی کور-ونیر توسط دستگاه تست یونیورسال اندازه گیری و نتایج توسط تست‏های آماری Two way ANOVA و Tukey HSD مورد آنالیز قرار گرفتند. 
  یافته ها:
مقادیر میانگین استحکام باند برشی برای کورهای زیرکونیا، IPS emax CAD و IPS emax press، به ترتیب 30/7، 29/7 و 29/9 مگاپاسکال بود. همچنین مقادیر میانگین استحکام باند برشی در تعداد دفعات پخت 3، 5 و 7 به ترتیب 33/2، 29/2 و 27/8 مگاپاسکال بود که این اختلاف از لحاظ آماری معنادار بود.
  نتیجه گیری:
استحکام باند برشی زیرکونیا و IPS emax press، تفاوت معنی‌داری نداشت. با افزایش تعداد پخت‏های پرسلن از 3 بار تا 7 بار، میزان استحکام باند برشی کور-ونیر، کاهش یافت.

منبع: مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد

متن کامل

واژه‌های کلیدی: استحکام باند برشی، پرسلن، کور
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پروتزهای دندانی
دریافت: 1393/4/12 | پذیرش: 1393/4/12 | انتشار: 1393/4/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


حیدری بیژن، آریامنش حافظ، جوادی نگار، خزاعی سارا، خالصی میثم. بررسی تأثیر تعداد دفعات پخت پرسلن بر روی استحکام باند برشی سه نوع سیستم تمام سرامیکی. 1. 1390; 5 (5)

URL: http://idai.ir/article-1-2788-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 5 - ( مجموعه مقالات پروتزهای دندانی 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
جامعه اسلامی دندانپزشکان Islamic Dental Association of IRAN

کلیه حقوق سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران است. تماس با ما

Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645