یکی از ضعیفترین نقاط در رستوریشنهای دوفازی، محل تماس کور با پرسلن ونیر است. از آنجایی که دستیابی به کانتور و رنگ مناسب، نیازمند پختهای مکرر پرسلن است، هدف این مطالعه بررسی تاثیر پختهای مکرر پرسلن بر روی استحکام باند برشی کور-ونیر در رستوریشنهای تمام سرامیکی میباشد.
مواد و روشها:
54 کور سرامیکی به قطر mm 8، از سه نوع سیستم تمام سرامیکی زیرکونیا، IPS emax CAD و IPS emax press ساخته شد. کورهای زیرکونیا و IPS emax CAD توسط تکنولوژی CAD/CAM ساخته شدند. کورهای IPS emax press توسط تکنیک Pressing تهیه شدند. پرسلن سازگار با کور به قطر mm 5 بر روی تمام کورها ونیر گردید. در هر گروه، نمونهها بر اساس تعداد دفعات پخت پرسلن ونیر به سه زیرگروه 3، 5 و 7 بار پخت، تقسیم شدند. استحکام باند برشی کور-ونیر توسط دستگاه تست یونیورسال اندازه گیری و نتایج توسط تستهای آماری Two way ANOVA و Tukey HSD مورد آنالیز قرار گرفتند.
یافته ها:
مقادیر میانگین استحکام باند برشی برای کورهای زیرکونیا، IPS emax CAD و IPS emax press، به ترتیب 30/7، 29/7 و 29/9 مگاپاسکال بود. همچنین مقادیر میانگین استحکام باند برشی در تعداد دفعات پخت 3، 5 و 7 به ترتیب 33/2، 29/2 و 27/8 مگاپاسکال بود که این اختلاف از لحاظ آماری معنادار بود.
نتیجه گیری:
استحکام باند برشی زیرکونیا و IPS emax press، تفاوت معنیداری نداشت. با افزایش تعداد پختهای پرسلن از 3 بار تا 7 بار، میزان استحکام باند برشی کور-ونیر، کاهش یافت.
حیدری بیژن، آریامنش حافظ، جوادی نگار، خزاعی سارا، خالصی میثم. بررسی تأثیر تعداد دفعات پخت پرسلن بر روی استحکام باند برشی سه نوع سیستم تمام سرامیکی. 1. 1390; 5 (5)