| تأثیر کاربرد دو سیستم باندینگ سلف اچ و تک بطری بر استحکام برشی باند فیشور سیلنت به مینای دندانهای شیری و دائمی | 
								
								  | سارا توسلی حجتی*،    مجید مهران،    طیبه نوری اعتماد،    روشنک منتظری هدشی | 
								
								  | دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شاهد ، تهران، ایران | 
								
								  |  | 
                                
								  | چکیده:       (1862 مشاهده) | 
								
								  | زمینه و هدف :  کاربرد باندینگهای سلف اچ، با مراحل کمتر و سادهتر در دندانهای دائمی و شیری افزایش یافته است. بنابراین هدف از این مطالعه تجربی، مقایسه اثر روش معمول اسید اچ، باندینگ تک بطری و باندینگ سلف اچ بر استحکام برشی باند (SBS) فیشورسیلنت نوری به مینای دندانهای شیری و دائمی است .   روش بررسی:  در این مطالعه آزمایشگاهی، صافترین سطوح پروگزیمال مینای تراش نخورده سی مولر شیری (گروههای 6،4،2) و سی پرمولر دائمی (گروههای 5،3،1)، در شش گروه ده تایی قرارگرفتند. گروه 1و 2 (کنترل): اسید اچ + فیشور سیلنت نوری (Concise 3M-ESPE) . گروه 3و4 (SB) : اسید اچ+تک بطری ( Single bond ) + فیشورسیلنت. گروه 5و6 (PLP) : سلف اچ (Prompt L-Pop 3M-ESPE) + فیشورسیلنت. پس از پانصد چرخه حرارتی و زمان غوطهوری سی ثانیه، استحکام برشی باند با دستگاه Zwick-Germany ، سبک شکست، توسط استریومیکروسکوپ و دادهها با آنالیزهای آماری ANOVA و Between-subjects effect و LSD بررسی شدند.  یافتهها:  SBS ، تفاوت آماری معنیداری بین گروههای کنترل و PLP ، همچنین SB و PLP نشان نداد. (05/0< P )، در حالیکه بین گروههای کنترل و SB ، معنی دار (022/0= P ) و نیز میزان آن در تمام گروههای شیری از دائمی کمتر بود (05/0> P ).     نتیجهگیری: سیستم باندینگ سلف اچ (PLP) مشابه روش معمول اسید اچ، باند مناسب بین فیشورسیلنت نوری و مینای تراش نخورده ایجاد میکند. کاربرد باندینگ تک بطری نیز در افزایش استحکام باند فیشورسیلنت مؤثر میباشد . 
 منبع: مجله دندانپزشکی جامعه اسلامی
دندانپزشکان متن
کامل | 
								
								  |  | 
								
								  | واژههای کلیدی:  استحکام باند برشی، پیت و فیشور سیلنت، باندینگ سلف اچ | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
								
								  | نوع مطالعه:  پژوهشي |
                                  موضوع مقاله: 
                                  ترمیمی دریافت: 1393/3/27 | پذیرش: 1393/3/27 | انتشار: 1393/3/27
 | 
                                
                                  
                                    |  | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
								
								  | ارسال نظر درباره این مقاله | 
                                
                                |  | 
								
								  |  |