[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
..
:: دوره 3، شماره 3 - ( مجموعه مقالات بیماری های دهان 1390 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه اثر یک نوع ماست پروبیوتیک تولید ایران بر میزان استرپتوکوک موتانس بزاق
پیوند معینی، نساء جامعی*، محمدرضا محمدی، نسیم شفیع زاده، ناصر ولایی، محمد رهبر، کیانوش خسروی
چکیده:   (1869 مشاهده)

 سابقه و هدف: امروزه تولید و مصرف محصولات حاوی عوامل پروبیوتیک رو به افزایش است. یکی از حامل‌های خوراکی رایج این عوامل ماست است.پتانسیل کاهش استرپتوکوک موتانس در حفره دهان بدنبال مصرف این نوع محصولات در سال‌های اخیر موضوع بسیاری از مطالعات گردیده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر یک نوع ماست پروبیوتیک داخلی و مقایسه آن با ماست معمولی بر روی میزان استرپتوکوک‌های موتانس بزاق می‌باشد.

 مواد و روش‌ها: در این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی متقاطع دو سوکور انجام شد، 30 دانشجوی دندانپزشکی شرکت کردند.میزان استرپتوکوک موتانس بزاق شرکت کنندگان در شروع کار و پس از طی هر سه دوره مداخله ) مصرف ماست پروبیوتیک , ماست ساده و عدم مصرف این دو محصول) و wash out در محیط mitis salivarius agar اندازه‌گیری شد. سپس داده ها با آزمون آماری kruskal wallis از نظر کمی و آزمون sign از نظر کیفی آنالیز شدند.

 یافته‌ها: در گروهی که ماست پروبیوتیک مصرف کردند میزان استرپتوکوک موتانس بزاق پس از دوره مداخله 3 هفته ای به طور قابل توجهی کاهش نشان داد (01/0 P< ) اما در گروهی که ماست معمولی مصرف کردند پس از دوره مداخله میزان استرپتوکوک موتانس بزاق نشانگر افزایش قابل توجهی از نظر آماری بود (01/0 P< ). درگروه سوم (عدم مصرف دو ماده مربوطه ) تغییر معنی داری در میزان استرپتوکک موتانس بزاق پس از طی این دوره نشان داده نشد( 9/0 P< ).

 نتیجه گیری : به نظر می رسد ماست پروبیوتیک توانایی کاهش تعداد استرپتوکوک های موتانس بزاق را دارد ولی این اثر 2 هفته پس از عدم مصرف محصول متوقف می شود.


  منبع: مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی

  متن کامل

واژه‌های کلیدی: پروبیوتیکها، استرپتوکوک موتانس، لبنیات، بزاقی، تغذیه، پوسیدگی دندانی
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماری های دهان
دریافت: 1392/5/9 | انتشار: 1390/10/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


معینی پیوند، جامعی نساء، محمدی محمدرضا، شفیع زاده نسیم، ولایی ناصر، رهبر محمد و همکاران.. مطالعه اثر یک نوع ماست پروبیوتیک تولید ایران بر میزان استرپتوکوک موتانس بزاق. 1. 1390; 3 (3)

URL: http://idai.ir/article-1-1501-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 3 - ( مجموعه مقالات بیماری های دهان 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
جامعه اسلامی دندانپزشکان Islamic Dental Association of IRAN

کلیه حقوق سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران است. تماس با ما

Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645