دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (2317 مشاهده)
مقدمه: فایلهای چرخنده، قابل استفاده در کانالهای کلسیفیه، S شکل و آپکس باز نمیباشند و کار با این وسایل نیاز به آموزش و مهارت کافی دارد. هدف از این پژوهش، تعیین میزان آگاهی، نگرش و مهارت دندانپزشکان عمومی استان اصفهان در خصوص نحوه استفاده از فایلهای روتاری بود.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، تعداد 200 نفر از دندانپزشکان عمومی استان اصفهان به طور تصادفی ساده انتخاب شدند. پرسشنامهای به منظور فراهم نمودن اطلاعات دموگرافیک و ارزیابی آگاهی، نگرش و مهارت دندانپزشکان در خصوص استفاده از فایلهای چرخنده توسط دو متخصص درمان ریشه تهیه و در بین آنها توزیع شد. دادهها با استفاده از آنالیز آماری Kruskal-Wallis و Mann-Whithney توسط نرمافزار آماری SPSS نسخه 20 در سطح معنیداری 05/0 تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: از بین 182 پرسشنامه کامل شده، تعداد 86 شرکت کننده (25/47 درصد) از فایلهای روتاری استفاده میکردند، 8/5 درصد در حیطه آگاهی، 4/1 درصد در حیطه نگرش و 9/9 درصد در حیطه مهارت جواب کاملاً صحیح دادند. میانگین نمره آگاهی زنان به طور معنیداری بیشتر از مردان (002/0 = p value) و مهارت مردان به طور معنیداری بیشتر از زنان بود (003/0 = p value). میان نمره حاصل از نگرش بین دو جنس، اختلاف معنیدار نبود (09/0 = p value). اختلاف معنیداری بین محل و سابقه کار و محل تحصیل بین گروهها در هر سه حیطه آگاهی، نگرش و مهارت وجود نداشت (05/0 < p value).
نتیجهگیری: استفاده از فایلهای چرخنده باید به همراه آموزش کافی باشد تا بتواند به دندانپزشک در بالا بردن کیفیت درمان کمک نماید و این خلاء آموزشی در هر سه حیطه آگاهی، نگرش و مهارت دندانپزشکان عمومی در این مطالعه مشهود بود.
امین الضربیان محمد قاسم، رضویان حمید، رضوی احمدرضا، ناظری رحمان. میزان آگاهی، نگرش و مهارت استفاده از فایلهای چرخنده در بین دندانپزشکان عمومی استان اصفهان در سال 91-1390. 1. 1390; 2 (2)