[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
..
:: دوره 8، شماره 8 - ( جراحی دهان، فک و صورت 1390 ) ::
جلد 8 شماره 8 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی صدمات دندانی خفیف (ترک) ناشی ازدو روش لوله گذاری از راه دهان و بینی و ریسک فاکتورهای مرتبط با آن در بیمارستان طالقانی تهران
مسعود یغمایی*، مسعود اجلالی، مستانه داهی، مهشید قاسمی، حسن مهاجرانی، فریدون پوردانش، پریسا کردونی، ندا کردونی
مرکز تحقیقات علوم دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده:   (2048 مشاهده)

 سابقه و هدف: صدمات بافت‌های دهان و دندان از فراوان‌ترین پدیده‌ها طی لوله‌گذاری از راه دهان و بینی بوده، یک سوم تمام شکایات علیه متخصصین بیهوشی را تشکیل می‌دهند. این مطالعه با هدف بررسی صدمات دندانی ناشی از دو روش لوله‌گذاری از راه دهان و بینی (به خصوص صدمات دندانی خفیف (ترک)) و ریسک فاکتورهای آن صورت پذیرفت.

 مواد و روشها: این تحقیق آینده‌نگر مشاهده‌ای بر روی 60 بیمار (30 نفر در گروه با لوله‌گذاری از دهان و 30 نفر در گروه با لوله‌گذاری از بینی) در سال‌های90-1389 در بیمارستان طالقانی تهران صورت گرفت. معاینه هر بیمار با ست معاینه یک بار مصرف استریل، پروب پریودنتال و دستگاه لایت کیور انجام شد.‌های سانترال بالا بیشترین میزان ایجاد ترک جدید را داشتند(60% و 3/63% به ترتیب در لوله‌گذاری از دهان و بینی). ارتباط معنی‌داری بین جنس، BMI، ASA، کلاس دندانی، و تجربه فرد لوله گذار با افزایش تعداد ترک در دو گروه دیده نشد. بروز صدمات دندانی مرئی پیرو لوله‌گذاری از بینی 7/1% و پیرو لوله‌گذاری دهانی10% بدست آمد. یافته‌ها: یافته‌های بدست آمده نشان داد در هر دو گروه دندان‌های سانترال بالا بیشترین میزان ایجاد ترک جدید را داشتند(60% و 3/63% به ترتیب در لوله‌گذاری از دهان و بینی) . ارتباط معنی‌داری بین جنس، BMI ، ASA ، کلاس دندانی، و تجربه فرد لوله‌گذار با افزایش تعداد ترک در دو گروه دیده نشد. بروز صدمات دندانی مرئی پیرو لوله‌گذاری از بینی 7/1% و پیرو لوله گذاری دهانی10% بدست آمد.

 نتیجه‌گیری: صدمات نامرئی دندانی ناشی از لوله‌گذاری شیوع بالایی دارند. این صدمات مورد توجه متخصصین بیهوشی نیستند، زیرا قابل رویت نبوده، عامل شکایت و ایجاد عارضه در زمان انجام بیهوشی نیستند. آموزش آناتومی، فیزیولوژی و پاتولوژی دندان به متخصصین بیهوشی، همچنین استفاده از محافظ‌های دندانی برای پیشگیری از این صدمات باید مورد توجه قرارگیرد.


  منبع: مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

  متن کامل

واژه‌های کلیدی: صدمات دندانی، بیهوشی، لوله‌گذاری
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: جراحی دهان، فک و صورت
دریافت: 1392/1/24 | انتشار: 1390/10/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


یغمایی مسعود، اجلالی مسعود، داهی مستانه، قاسمی مهشید، مهاجرانی حسن، پوردانش فریدون، و همکاران.. بررسی صدمات دندانی خفیف (ترک) ناشی ازدو روش لوله گذاری از راه دهان و بینی و ریسک فاکتورهای مرتبط با آن در بیمارستان طالقانی تهران. 1. 1390; 8 (8)

URL: http://idai.ir/article-1-1011-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 8 - ( جراحی دهان، فک و صورت 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
جامعه اسلامی دندانپزشکان Islamic Dental Association of IRAN

کلیه حقوق سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران است. تماس با ما

Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710