نام کاربری :
رمز عبور :
  به خاطر بسپار
کلمه عبور را فراموش کرده ايد؟
ثبت نام کاربر جديد
AWT IMAGE

AWT IMAGE
جشنواره سال 1383: نفرات برتر پایان نامه دندانپزشکی ترمیمی

نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی دندانپزشکی ترمیمی

.

پایان نامه برتر دوره تخصصی دندانپزشکی ترمیمی

  بررسی اثر فیلر لوسیت بر سایش سه جزیی کامپوزیت دندانی

  استادان راهنما: دکتر اسماعیل یاسینی ٬ دکتر محمد عطائی

  نگارش: دکتر مریم امینی

  دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

 

  چکیده

  مقاومت سایشی نسبتا ضعیف کامپوزیتهای دندانی در نواحی تحت فشار اکلوزالی خلفی استفاده وسیع از این ماده را در کلینیک محدود کرده است.

  هدف از مطالعه حاضر بررسی سایش سه جزیی کامپوزیت لوسیت است.در این کامپوزیت از یک فیلر جدید( لوسیت : KAISi2O6 )، استفاده شده است. مقاومت سایشی این کامپوزیت با سایش کامپوزیت شیشه ( Glass ) که دارای فیلر شیشه آلومینیوم – باریوم سیلیکات است، مقایسه می شود.

  مطالعه حاضر از نوع مداخله ای بود که در پژوهشگاه پلیمر ایران انجام شد و در هر گروه 5 نمونه در نظر گرفته شد. شمش های IPS Empress ( Ivoclar-Vivadent) توسط آسیاب گویچه ای خرد شده و از الک شماره 800 گذرانده شد. فیلرهای سایلن زده شده شیشه ولوسیت با مونومربیس فنل گلایسیدیل متاکریلات ( BisGMA ) وتری اتیلن گلیکول دی متاکریلات ( TEGDMA ) به صورت دستی مخلوط شد و کامفور کوئینون و آمین به عنوان شروع کننده نوری اضافه شد.

  توسط طیف سنج مادون قرمز( FTIR ) از درجه تبدیل باندهای دوگانه ( DC ) کامپوزیت ها بعد از پلی مره شدن نوری و حرارتی اندازه گیری به عمل آمد. خمیرهای آماده شده کامپوزیت شیشه، لوسیت و همچنین کامپوزیت تجارتی تتریک سرام به طور جداگانه ، در قالب شفاف پلکسی گلاس قرار گرفت و نوری با شدت 700 mW/cm 2 به مدت 40 ثانیه از هر طرف تابانده شد. سپس نمونه ها در کوره ای با دمای 120 درجه سانتیگراد به مدت 5ساعت قرار گرفت تا میزان DC به حداکثر مقدار ممکن برسد.

  آزمون سایش نمونه ها درون ظرفی که توسط یک موتور با سرعت 50 rpm می چرخید، صورت گرفت. این ظرف حاوی پودر پارمیس با مش 150 بودو پودر پارمیس به منزله جزء سوم که نمونه ها را می سایید عمل کرد. میزان کاهش وزن نمونه ها توسط ترازو با دقت چهار صدم اعشار بعد از هر پنجاه ساعت اندازه گیری شد. بعد از اتمام سایش نمونه ها، از سطح ساییده شده تصاویر SEM گرفته شد. آنالیز آماری ANOVA ، Tukey HSD روی داده های بدست آمده صورت گرفت. ( P < 0/05 ) . لازم بذکر است سایش نمونه های تتریک سرام به عنوان یک محصول تجاری موجود در بازار در این مطالعه گزارش شده است.

  از لحاظ آماری بین میزان سایش نمونه های کامپوزیتی در سه گروه مختلف کامپوزیت تفاوت چشمگیر دیده شد. به این صورت که بیشترین سایش متعلق به گروه کامپوزیت شیشه (28%) و کمترین سایش متعلق به کامپوزیت لوسیت (19%) بود. احتمالا تفاوت در میزان سایش نمونه ها به نوع فیلر، تبلور( Crystallinity ) و سختی ( hardness ) فیلرها مرتبط است. سایش کامپوزیت تتریک سرام از کامپوزیت لوسیت بیشتر و از کامپوزیت شیشه کمتر بود(22%).


.

نفرات برتر پایان نامه دوره دکتری دندانپزشکی ترمیمی

.

پایان نامه برتر دوره دکتری دندانپزشکی ترمیمی

 

  بررسی استحکام برشی و ریزنشت یک دنتین باندینگ آزمایشگاهی و مقایسه آن با نمونه خارجی( سیستم ScotchbondMP Adhesive ) بر اساس استاندارد ISOTR 11405

  استادان راهنما: دکتر طاهره سادات جعفرزاده کاشی، دکتر محمد عرفان

  نگارش: الهیار نزادی نیاسر

  دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

 

  چکیده

  استحکام پیوند و میزان ریزنشت از مهمترین خصوصیات دنتین باندینگ ها می باشد که نقش اساسی را در اتصال کامپوزیت ها به نسوج دندانی(عاج و مینا) به عهده دارند. وجود ریزنشت باعث نفوذ عوامل باکتریال به توبول های عاجی و سطوح مینایی شده و حساسیت، درد، عود پوسیدگی و از دست رفتن ترمیم کامپوزیتی را به دنبال خواهد داشت. استحکام پیوند ناکافی هم باعث کنده شدن زودهنگام کامپوزیتدر اثر ابتدایی ترین نیروهای مضغی خواهد شد.مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان ریزنشت و استحکام پیوند یک باندینگ آزمایشگاهی و SCotchbond Multipurpose و مقایسه آنها با یکدیگر انجام شد. باندینگ آزمایشگاهی با هدف برداشتن گامی کوچک در جهت تولید مواد دندانی ساخت داخل مورد پژوهش قرار گرفت.

  در این مطالعه تجربی، با کمک میزان نفوذ فوشین در دیواره پرکردگی میزان ریزنشت تعیین شده و بر اساس استاندارد ISOTR11405 ، درجه بندی شد و با استفاده از آزمونهای Non- Parametric آنالیز گردید. استحکام پیوند هم با کمک دستگاه Zwick اندازه گیری شد.

  نتایج ریزنشت اختلاف معنی داری را بین گروه ها نشان نداد. حتی در هر گروه بین اکلوزال و ژنژیوال هم به لحاظ ریزنشت اختلاف قابل ملاحظه ای مشاهده نشد. از لحاظ Shear Bond Strength هم هیچ اختلاف معنی داری در قسمت هایی مینایی و عاجی دو باندینگ مشاهده نگردید. با توجه به این نکته که هیچ اختلاف معنی داری میان دو باندینگ در قسمتهای مختلف مشاهده نشده، باندینگ آزمایشگاهی از لحاظ ریزنشت و استحکام پیوند دارای شرایطی مشابه SbMP بوده و تولید انبوه و استفاده از آن در کلینیک توصیه می گردد.


بایگانی مطالب:

مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
:. کل کاربران ثبت شده: 173
:. کاربران حاضر در وبگاه: 0
:. میهمانان در حال بازدید: 9
:. تمام بازدید‌ها: 12695889
:. بازدید 24 ساعت قبل: 515

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان می باشد.

صفحه اصلی | درباره ما | ارتباط با ما | نقشه سایت

Created in : 0.68 seconds with 51 queries by YEKTAWEB