نام کاربری :
رمز عبور :
  به خاطر بسپار
کلمه عبور را فراموش کرده ايد؟
ثبت نام کاربر جديد
AWT IMAGE

AWT IMAGE
جشنواره سال 1383: نفرات برتر پایان نامه پریودانتیکس

نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی پریودانتیکس

.

پایان نامه برتر دوره تخصصی پریودانتیکس

  بررسی کلینیکی و رادیوگرافیک درمان گرفتاری grade II فورکا مولرهای فک پایین با استفاده از (Dyna Graft) Demineralized Bone Matrix در مقایسه با روش Coronally positioned Flap

  استادان راهنما: دکتر افشین خورسند، دکتر یدالله سلیمانی شایسته

  نگارش: دکتر امیرحسین نگارش

  دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

 

  چکیده

  هدف نهایی درمانهای پریودنتال برقراری سلاکت، فانکشن وزیبایی سیستم دندانی است. روش های به کار برده شده در درمان ضایعات - پریودنتال اغلب در صورتی که پیشرفت روند تخریب را آهسته کند یا به بازسازی اجزاء- پریودنشیوم کمک نماید، از لحاظ کلینیکی موفقیت آمیز تلقی می شوند. لذا در این رابطه روش های Reconstructive پیشنهاد گردیده اند که جهت جایگزین نمودن انساج حمایت کننده از دست رفته دندان می باشند. هدف از مطالعه حاضر مقایسه نتایج ترمیم حاصل از درمان ضایعات grade II فورکادر مولرهای مندیبل با استفاده از ماده پیوندی Dynagraft (یک نوع Demineralized Bone Matrix ) و روش C.P.F.( Coronally Positioned Flap) می باشد.تحقیق حاضر یک مطالعه Randomized Controlled Clinical Trial می باشد. 12 بیمار شامل 9 زن و 3 مرد در فاصله سنی 25-40 سال که دارای درگیری grade II فورکامولرهای مندیبل به صورت bilateral بودند مورد بررسی قرار گرفتند که به طور Double blind مولرهای یک طرف توسط ماده پیوندی Dynagraft و طرف مقابل توسط روش C.P.F. تحت درمان قرار گرفتند.

  اندازه گیری های پایه، سه ماه و شش ماه بعد از عمل بر روی متغیرهای (K.G) Keratinized Gingiva, (P.P.D) Probing Pocket Depth, (CAL) Clinical Attachment Leverll و (H.P.D) Horizontal Probing Depth ثبت گردید. علاوه بر بررسی های کلینیکی، پیش از عمل ، سه ماه و شش ماه بعد از عمل از نواحی فوق رادیوگرافی (Radio visio Graphy) R.V.G. به عمل آمد تا تغییرات رادیوگرافیک استخوان در این نواحی بر روی صفحه مانیتور مورد بررسی قرار گیرد.

  میزان متوسط کاهش PPD سه ماه و شش ماه بعد از عمل در گروه تست به ترتیب 75/1 میلیمتر و 25/2 میلیمتر و در گروه کنترل 26/1 میایمتر و 27/1 میلیمتر بوده است. میزان متوسط Attachment gain سه ماه و شش ماه بعد از عمل در گروه تست به ترتیب 1/1 میلیمتر و 5/1 میلیمتر و در گروه کنترل 2/0 میلیمتر و 3/0 میلیمتر ثبت گردید. میزان متوسط کاهش KG سه ماه و شش ماه بعد از عمل در گروه کنترل 1/1 میلیمتر و 1/1 میلیمتر بوده است. مقدار متوسط کاهش HPD سه ماه و شش ماه بعد از عمل در گروه تست به ترتیب 55/1 میلیمتر و 2 میلیمتر و در گروه کنترل 55/0 میلیمتر و 55/0 میلیمتر ثبت شد. رادیوگرافی RVG تهیه شده از نواحی فوق سه ماه و شش ماه بعد از عمل تغییرات مثبتی را جهت Bone filling در گروه تست نسبت به گروه کنترل نشان می داد.

  بنابراین با توجه به نتایج فوق می توان استفاده از ماده پیوندی Dyna graft را به عنوان روشی مناسب جهت درمان ضایعات grade II مولرهای مندیبل توصیه نمود. بهرحال مطالعات بیشتر با حجم نمونه بالاتر، مشاهدات طولانی مدت تر و نیز بررسی های هیستولوژیک برای ارزیابی کامل این گونه روش های Regenerative و پتانسیل آنها برای ترمیم ضایعات فورکا نیاز است.


.

نفرات برتر پایان نامه دوره دکتری پریودانتیکس

.

پایان نامه برتر دوره دکتری پریودانتیکس

 

  بررسی رابطه بیماریهای پریودنتال با شمار سلولهای خونی و غلظت هموگلوبین

  استاد راهنما: دکتر فرناز سیار

  نگارش: مژده تبارکی

  دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی

 

  چکیده

  بیماری پریودنتال از جمله شایعترین بیماریها در جوامع بشری است که دارای اثرات موضعی و سیستمیک شناخته شده ای می باشد. تاثیر بیماریهای پریودنتال روی سلامت عمومی افراد چند سالی است که مورد توجه قرار گرفته و تحقیقات مختلفی که در این زمینه انجام شده است، بیماریهای پریودنتال را عامل خطرساز برای ابتلا به بسیاری از اختلالات سیستمیک معرفی کرده اند.

  تاثیر بیمارهای پریودنتال بر سلولهای خونی و مکانیسم های خونسازی در چند سال اخیر مورد توجه قرار گرفته و مطالعاتی که در این زمینه انجام شده است، بیماریهای پریودنتال را محرک مکانیسم های تولید گلبولهای سفید و پلاکت ها دانسته اند و نقش بیماریهای پریودنتال در افزایش شمار گلبولهای سفید و پلاکتها را عامل بروز ضایعات ترمبوآمبولیک و توجیه ارتباط بیماریهای پریودنتال با بیماریهای قلبی – عروقی معرفی کرده اند. در زمینه تاثیر بیماریهای پریودنتال به مکانیسم های گلبولهای قرمز خون مطالعات اندکی انجام شده است و اطلاعات دقیقی در دست نیست. با توجه به این موضوع و نظر به ضعف متودولوژی اکثر تحقیقات انجام شده ، و به منظور ارزیابی این رابطه در کشورمان تحقیق حاضر روی بیماران مراجعه کننده به بخش های تشخیص و پریو دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در نیم سال دوم 1381 انجام گرفت. این مطالعه نشان داد که بیماری پریودنتال احتمالا با تاثیر روی فرآیندهای خونسازی و تولید سلول های خونی، سبب تغییر در شمار برخی سلولها، به صورت افزایش تعداد کل WBC و به طور مشخص نوتروفیلها، و افزایش تعداد پلاکت های خون می شود. .لی روی تهداد RBC ، غلطت هموگلوبین و شاخص های خونی ( MCHC,MCH,MCV ) تاثیر چندانی ندارد.

  انجام یک تحقیق تجربی( Clinical Trial ) برای تعیین تاثیر درمان بیماریهای پریودنتال بر میزان شاخصهای خونی، توصیه می شود.


بایگانی مطالب:

مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
:. کل کاربران ثبت شده: 173
:. کاربران حاضر در وبگاه: 0
:. میهمانان در حال بازدید: 5
:. تمام بازدید‌ها: 12700540
:. بازدید 24 ساعت قبل: 482

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان می باشد.

صفحه اصلی | درباره ما | ارتباط با ما | نقشه سایت

Created in : 0.03 seconds with 46 queries by YEKTAWEB