نام کاربری :
رمز عبور :
  به خاطر بسپار
کلمه عبور را فراموش کرده ايد؟
ثبت نام کاربر جديد
AWT IMAGE

AWT IMAGE
جشنواره سال 1383: نفرات برتر پایان نامه بیماری های دهان و تشخیص

نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی بیماری های دهان و تشخیص 

.

پایان نامه برتر دوره تخصصی بیماری های دهان و تشخیص

 

  بررسی اثرات درمانی عصاره گیاه ساتوریا خوزستانیکا و کارواکرول بر روی ضایعات آفتی مخاط دهان

  استادان راهنما: دکتر زهرا تهیدست، دکتر مهناز صاحب جمعی ، دکتر مسعود امانلو

  نگارش: دکتر فرید زائری

  دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

 

  چکیده

  زخم های آفتی عودکننده دهان از جمله شایع ترین ضایعات دهان می باشند که عدم شناخت علت اصلی، درمان قطعی برای آن شناخته نشده است و معمولا به صورت علامتی( سمپتوماتیک) درمان می شود لیکن به علت عوارض جانبی در ترکیبات صناعی مختلف ترجیح داده می شود که از ترکیبات گیاهی با عوارض جانبی کمتر استفاده شود. استفاده از عصاره یا اسانس گیاهان به صورت موضعی یکی از روش های جدید جهت درمان زخم های آفتی عودکننده دهان می باشد. هدف از انجام این مطالعه نیز بررسی اثرات درمانی عصاره گیاه ساتوریا خوزستانیکا و کارواکرول (ماده ذاصلی اسانس گیاه ساتوریا خوزستانیکا) به صورت مجزا بر روی زخم های آفتی عود کننده دهان می باشد. این گیاه فقط در ایران وجود دارد و اثرات شناخته شده ای در رفع التهاب و تسکین درد و همچنین اثرات ضد میکروبی دارد. برای دستیابی به این هدف از بین بیماران آفتی مراجعه کننده جهت درمان به بخش بیماریهای دهان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران تعداد 60 بیمار که دارای شرایط ورود به تحقیق بودند جهت مطالعه برگزیده شدند و از آنها درخواست گردیددر صورت رضایت در این تحقیق شرکت نمایند. بیماران در سه گروه 20نفری( عصاره گیاه ساتوریا خوزستانیکا – کاواکرول – دارونما) قرار گرفتند.این بررسی به صورت Double blind randomized clinical trial انجام گردید و نتایج نشان داد که عصاره گیاه ساتوریا خوزستانیکا در مقایسه با دارونما از نظر کاهش مدت زمان درد و سوزش ( P < 0/05 ) و کاهش مدت زمان بهبودی کامل بالینی ( P < 0/05 ) در ضایعات آفتی ماینور دهان دارای اختلاف آماری معنی داری است و موثر می باشد.

  کـارواکرول در مقایسه با دارونـما از نظر کـاهش مدت زمـان درد و سوزش ( P < 0/05 ) و کاهش مدت زمان بهبـودی کامل بالینی ( P < 0/05 ) در ضایعات آفتی ماینور دهان دارای اختلاف آماری معنی داری است و موثر می باشد.

  عاره گیاه ساتوریا خوزستانیکا در مقایسه با کارواکرول از نظر کاهش مدت زمان درد و سوزش ( P > 0/05 ) و کاهش زمان بهبودی کامل بالینی ( P > 0/05 ) در ضایعات آفتی ماینور دهان دارای اختلاف آماری معنی دار نمی باشد و مشابه می باشد.

  لذا در پایان می توان نتیجه گرفت استفاده از عصاره گیاه ساتوریا خوزستانیکا و همچنین کارواکرول روش جدید در درمان علامتی زخم های آفتی ماینور دهان می باشد.


.

نفرات برتر پایان نامه دوره دکتری بیماریهای دهان و تشخیص

.

پایان نامه برتر دوره دکتری بیماریهای دهان و تشخیص  

  بررسی مقایسه ای DMFT در کارگران دو کارخانه قند و سیم و کابل مغان شاهرود در سال 81-80

  استاد راهنما: دکتر زهرا تهیدست

  نگارش: عباسعلی خواجه تراب

  دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

 

  چکیده

  با توجه به اینکه مهم ترین شاخص در بررسی سلامت دندان ها، DMFT می باشد و عوامل مختلفی در میزان آن دخیل می باشد و به دلیل شناسایی و ارزیابی وضعیت سلامتی و ریسک فاکتورهای مهم در دندان های دائمی، این تحقیق تحت عنوان بررسی مقایسه ای شاخص DMFT در کارگران قند و سیم و کابل مغان شاهرود و به منظور برآورد DMFT و عوامل موثر بر آن به طور تمام شماری انجام شد. در این بررسی تعداد 124 نفر از کارگران دائمی خط تولید کارخانه قند و 127 نفر از کارگران سیم و کابل مغان که دارای شرایط معیار بودند بر اساس سئوالات، پرسشنامه و جدول وضعیت دندانی افراد مورد معاینه و پس از آنالیز داده ها با نرم افزار SPSS و اطمینان از صحت آن نتایج زیر بدست آمد.

  میانگین و انحراف معیار DMFT در کارخانه قند 5/6 ± 59/12 ، میانگین و انحراف معیار DMFT در کارخانه سیم و کابل 4/5 ± 7/9 Caries Free در 2 کارخانه کمتر از 1% بود که قابل چشم پوشی می باشد. و در کارخانه قند 14 نفر و در سیم و کابل 5نفر دارای دست دندان( بی دندانی مطلق) بودند که از مطالعه حذف شدند و با توجه به اینکه بیشتزین درصد گروه سنی در 2 کارخانه مورد مطالعه در سنین 44-35 سال بودند و این گروه از نظر WHO مث گروه 6، 12، 15 ساله ها مهم می باشد و به همین دلیل بیشتر مورد مقایسه در داخل و خارج کشور قرار گرفته است.

  میانگین و انحراف معیار DMFT در گروه 44-35 ساله در کارخانه قند 05/6 ± 6/11 و میانگین و انحراف معیار DMFT در گروه 44-35 ساله در سیم و کابل مغان 5/6 ± 8/10 تعیین شده است.

  از نظر جغرافیایی 2 کارخانه فوق در یک منطقه جغرافیایی واقع شده که از نظر آب آشامیدنی و میزان فلوراید یکسان در نظر گرفته شده است. سن ، سابقه کار، تحصیلات – رعایت – عادات بهداشتی(استفاده صحیح از مسواک و نخ دندان) ، مراجعه سالیانه به دندانپزشک، مصرف مواد قندی و تنقلات- مصرف دخانیات، تاثیر قابل ملاحظه ای در DMFT داشته مثلا با افزایش سن و سابقه کار میزان DMFT بالا رفته و بلعکس... با آنالیز تحلیل Anova Two Way در 2 جامعه مورد مطالعه بالا با P. Value < 0/000 (احتمال) رابطه معناداری بین شاخص DMFT و نوع کار بدست آمده که تاکید کننده فرضیات می باشد. امید است نتایج تحقیق به عنوان پایلوت در جامعه کارگری برای تخقیقات بعدی قرار گیرد.


بایگانی مطالب:

مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
:. کل کاربران ثبت شده: 173
:. کاربران حاضر در وبگاه: 0
:. میهمانان در حال بازدید: 12
:. تمام بازدید‌ها: 12696375
:. بازدید 24 ساعت قبل: 678

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان می باشد.

صفحه اصلی | درباره ما | ارتباط با ما | نقشه سایت

Created in : 0.58 seconds with 49 queries by YEKTAWEB