نام کاربری :
رمز عبور :
  به خاطر بسپار
کلمه عبور را فراموش کرده ايد؟
ثبت نام کاربر جديد
AWT IMAGE

AWT IMAGE
جشنواره سال 1383: نفرات برتر مقاله پژوهشی بیماری های دهان و تشخیص

نفرات برتر مقاله پژوهشی بیماری های دهان و تشخیص

.

مقاله پژوهشی برتر بیماری های دهان و تشخیص

  مقایسه اثر بزاق افراد سالم و مبتلایان به بیماری پریودنتال بر مرگ نوتروفیل ها


  دکتر ماندانا ستاری، دکتر علی رحمانی، دکتر سعید خلیلی

 

  چکیده

  درصد قابل توجهی از نوتروفیل های بزاق و شیار لثه دستخوش تغییرات دژنراتیو شده اند که علت و مکانیسم مرگ این سلول ها کاملا مشخص نشده است. در برخی تحقیقات، مکانیسم مرگ نوتروفیل ها را به Apoptosis یا مرگ برنامه ریزی شده سلول نسبت داده اند، حال آنکه در تحقیقی دیگر، مکانیسم مرگ را به نکروز نسبت دادند. با توجه به مطالب فوق، هدف از انجام این تحقیق را بر پایه مقایسه اثر بزاق افراد سالم و مبتلا به بیماری های پریودنتال بر مرگ نوتروفیل ها بنا نمودیم.

  روش این مطالعه به صورت تحلیلی( Analytical و مورد – شاهد Case Control ) بوده است. برای این منظور، از بین بیماران مراجعه کننده به بخش پریودنتیکس دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی و ردمانگاه قاضی طباطبایی و از بین دانشجویان دندانپزشکی در مجموع 45 نمونه بزاق کامل( Whole Saliva ) به صورت غیراحتمالی و از افراد در دسترس تهیه شد که نمونه ها مربوط به 15 فرد سالم، 15 فرد مبتلا به ژنژیویت و 15 فرد مبتلا به پریودنتیت مزمن ( Chronic Periodontitis ) بودند. پس از تهیه رقت 5/0 از نمونه های بزاق، نمونه ها به مدت 30 دقیقه با نوتروفیل های خون محیطی مربوط به یک فرد سالم مجاور شدند. سپس به رنگ آمیزی با کیت Annexin – V – Flous و مشاهده در زیر میکروسکوپ فلورسانس جهت تعیین درصد سلول های زنده، سلول های اپوپتوتیک و سلول های نکروتیک اقدام شد.

  میانگین درصد سلول های زنده در گروه های سالم، مبتلا به ژنژیویت و مبتلا به پریودنتیت مزمن به ترتیب حدود 20/3 ± 93/88 ، 90/6 ± 13/80 و 32/7 ± 06/77 بود. میانگین درصد سلول های اپوپتوتیک در گروه های سالم، مبتلا به ژنژیویت و مبتلا به پریودنتیت مزمن به ترتیب حدود 19/3 ± 06/11 ،92/6 ± 73/19 و 01/7 ± 22 بود. میانگین درصد سلول های نکروتیک در گروه های سالم، مبتلا به ژنژیویت و مبتلابه پریودنتیت مزمن به تزتیب حدود ، 51/0 ± 13/0 و 60/2 ± 93/0 برآورد شد. با انجام آنالیزهای آماری، اختلافات آماری معنی داری از لحاظ درصد سلول های زنده و اپوپتوپیک بین سه گروه مورد مطالعه ملاحظه گردید( p=0/000 ) ، اما از نظر درصد سلول های نکروتیک ، به اختلاف آماری معنی دار برخورد نشد. همچنین مشخص شد که همبستگی های آماری معنی داری نیز بین درصد سلول های زنده، اپوپتوتیک و نکروتیک با سه گروه مورد مطالعه وجود دارد( به ترتیب P=0/000 ، P=0/000 و P=0/027 )

  بر اساس یافته های بدست آمده از این تحقیق چنین نتیجه گیری می شود که بزاق کامل افراد مبتلا به ژنژیویت و پریودنتیت مزمن قادر به القای مرگ نوتروفیل ها می باشد و احتمالا با پیشرفت بیماری پریودنتال بر شدت این اثر افزوده می شود.

بایگانی مطالب:

مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
:. کل کاربران ثبت شده: 173
:. کاربران حاضر در وبگاه: 0
:. میهمانان در حال بازدید: 21
:. تمام بازدید‌ها: 12685747
:. بازدید 24 ساعت قبل: 7006

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان می باشد.

صفحه اصلی | درباره ما | ارتباط با ما | نقشه سایت

Created in : 0.04 seconds with 46 queries by YEKTAWEB