نام کاربری :
رمز عبور :
  به خاطر بسپار
کلمه عبور را فراموش کرده ايد؟
ثبت نام کاربر جديد
AWT IMAGE

AWT IMAGE
جشنواره سال 1388: نفرات برتر پایان نامه دوره دکتری اندودانتیکس

۲۱۵/۲۷

نفرات برتر پایان نامه دوره دکتری اندودانتیکس

.

نفر اول پایان نامه دوره دکتری اندودانتیکس

مقایسه آزمایشگاهی توانایی مهر و موم کنندگی دو ماده پر کننده انتهای ریشه( CEM cement  و MTA) به دنبال آماده سازی حفرات با اولتراسونیک و Cr: YSGG laser ، Er


اساتید راهنما:دکتر حسن رزمی ، دکتر نوشین شکوهی نژاد

استاد مشاور: دکتر رضا فکر آزاد

نگارش: دکتر مائده علیدوست

دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شماره پایان نامه۴۶۵۱

 

چکیده

موفقیت درمانهای جراحی ریشه دندان ( اپیکواکتومی) به توانایی ایجاد مهر و موم کافی حفرات انتهای ریشه وابسته است که این امر تحت تاثیر روش آماده سازی حفره انتهای ریشه و مواد مختلف پر کننده می باشد. اخیرا در عرصه مواد رتروفیل با در نظر گرفتن مزایا و معایب MTA، سیمان جدیدی به نام CEM cement (Novel endodontic cement:NEC( در ایران معرفی گردیده است. از سوی دیگر در عرصه تکنیک ها و وسایل مورد جهت تهیه حفرات، لیزر نیز از جایگاه ویژه ای برخوردار است. هدف از انجام این مطالعه مقایسه میزان ریزنشت حفرات انتهای ریشه آماده شده با اولتراسونیک یا لیزر Cr:YSGG,Er و پر شده توسط MTA یا CEM cement می باشد.

در این مطالعه ۸۰ دندان دائمی تک ریشه کشیده شده انسان انتخاب گردید. پس از آماده سازی و پر کردن کانال ها، ۳ میلی متر انتهای ریشه قطع گردید. سپس نمونه ها به صورت تصادفی به دو گروه آزمایشی ۳۰ تایی تقسیم شدند و ۲۰ نمونه باقیمانده به عنوان کنترل مثبت و منفی در نظر گرفته شد. پس از خارج کردن گوتاپر کای موجود در ناحیه اپیکال با استفاده از یک وسیله ظریف داغ در گروه اول با استفاده از دستگاه اولتراسونیک (Endo Spartan,Fenton,MO) و در گروه دوم با استفاده از لیزر Cr: YSGG,Er حفره ای به عمق ۳میلی متر در انتهای ریشه تهیه شد. در مرحله بعد هر گروه به طور تصادفی به دو زیر گروه ۱۵ تایی تقسیم گردید و حفرات انتهای ریشه با MTA و CEM cement  پر شدند. پس از آن نمونه ها به مدت ۲ ماه در محلول (فسفات بافر سالین) PBS در انکوباتور با درجه حرارت ۳۷ درجه سانتی گراد نگهداری شدند. در نهایت جهت بررسی میزان ریزنشت ، نمونه ها شفاف گردیدند و میزان نفوذ اپیکال ماده رنگی در حفرات انتهای ریشه اندازه گیری شد. داده های مطالعه با استفاده از آزمون Kruskall-wallis با سطح معنی داری ۰۵/۰ آنالیز شد.

در گروههای آزمایشی کمترین میزان متوسط نشت در گروه لیزر( CEM cement (۲۱۵/۲۷ + ۳۱۹/۵۶مشاهده شد. میزان متوسط نشت در گروه لیزر ( MTA ( ۱۰۲۶/۰۴ + ۱۱۲۹/۶۴ ، اولتراسونیک( MTA  ( ۱۹۸۵/۵۷ + ۱۰۸۹/۴۷ و اولتراسونیک( CEM cement ( ۱۲۰۵/۳۵ + ۹۶۷/۴۴ اختلاف آماری معنی دار مشاهده شد.( P > ۰/۰۵)

بر اساس نتایج این مطالعه در حفرات انتهای ریشه تهیه شده توسط لیزر CEM cement، Er,Cr: YSGG میزان پایینتری از نشت را در مقایسه با MTA نشان داد، در حالی که میزان ریزنشت MTA پس از آماده سازی حفرات انتهای ریشه با اولتراسونیک یا لیزر Er,Cr: YSGG تفاوتی نداشت.

.

نفر دوم پایان نامه دوره دکتری اندودانتیکس

مقایسه اثر ضد قارچی سه ماده پرکردگی انتهای ریشه دندان Angelous ، CEM cement، Proroot MTA ، MTA بر کاندیدا آلبیکنس


استاد راهنما: دکتر علی کنگرلو

اساتید مشاور: دکتر زهرا یادگاری، دکتر سعید عسگری

نگارش: دکتر سمیرا صوفی آبادی

دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شماره پایان نامه: ۲۸۸۹

بایگانی مطالب:

مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
:. کل کاربران ثبت شده: 173
:. کاربران حاضر در وبگاه: 0
:. میهمانان در حال بازدید: 16
:. تمام بازدید‌ها: 12704540
:. بازدید 24 ساعت قبل: 524

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان می باشد.

صفحه اصلی | درباره ما | ارتباط با ما | نقشه سایت

Created in : 0.68 seconds with 51 queries by YEKTAWEB