نام کاربری :
رمز عبور :
  به خاطر بسپار
کلمه عبور را فراموش کرده ايد؟
ثبت نام کاربر جديد
AWT IMAGE

AWT IMAGE
پروتزهای دندانی: تأثیر استفاده از فایبرگلاس آغشته یک سویه بر استحکام خمشی آکریل‌های تعمیر شده

تأثیر استفاده از فایبرگلاس آغشته یک سویه بر استحکام خمشی آکریل‌های تعمیر شده

نویسندگان: فریبا گلبیدی*, مریم امینی پزوه1

 * دانشیار، گروه پروتزهای دندانی، دانشکده دندان پزشکی و عضو مرکز تحقیقات دندان پزشکی ترابی نژاد، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

 1- دندان پزشک، اصفهان

 fgolbidi@yahoo.com


چکیده مقاله:


مقدمه:

شکستگی در دنچر‌های آکریلی پدیده نسبتاً شایعی است؛ بنابراین انجام ترمیمی با دوام برای جلوگیری از شکستگی مجدد، امری مطلوب می‌باشد. هدف از این پژوهش، بررسی استحکام خمشی اکریل گرماپخت ترمیم شده با آکریل‌های خود پلیمریزه شونده ایرانی و خارجی به تنهایی و در حضور فایبرگلاس آغشته تک جهتی بود.

 مواد و روش‌ها:

 در این پژوهش آزمایشگاهی، 40 نمونه با ابعاد 65 × 10 × 5/2 میلی‌متر از آکریل گرماپخت ملیودنت ساخته شد. 8 نمونه به عنوان گروه شاهد دست نخورده باقی‌ماند و بقیه نمونه‌ها ابتدا برش داده شد و سپس 8 نمونه با آکریل فوری آکروپارس، 8 نمونه با آکریل فوری آکروپارس به همراه فایبرگلاس آغشته، 8 نمونه با آکریل فوری ملیودنت و 8 نمونه هم با آکریل فوری ملیودنت به همراه فایبرگلاس آغشته ترمیم شد. سپس استحکام خمشی نمونه‌ها با استفاده از دستگاه Dartec اندازه‌گیری و نتایج توسط آزمون‌های
One Way ANOVA، Tukey و Dunnett دو طرفه آنالیز شد (05/0 > α).

 یافته‌ها:

افزایش استحکام خمشی تنها در گروه‌های ملیودنت ترمیم شده بدون فایبر و گروه ملیودنت ترمیم شده با آکریل فوری و فایبرگلاس مشاهده شد (008/0p value < )؛ اما بین بقیه گروه‌ها این تفاوت معنی‌دار نبود (05/0p value > ).

 نتیجه‌‌گیری:

با توجه به نتایج این پژوهش، کاربرد فایبرگلاس آغشته در محل ترمیم دو نوع اکریل فوری آکروپارس و ملیودنت، استحکام خمشی را تنها در گروه ترمیم شده با ملیودنت فوری افزایش می‌دهد.

 واژه‌های کلیدی: پلی متیل متاکریلات، ترمیم دنچر، رزین آکریلی، فایبرگلاس.


منبع: مجله دانشکده دندانپزشکی اصفهان

متن کامل

بایگانی مطالب:

مقایسه تطابق رنگ روکش‌های چینی- فلز ساخته شده توسط تکنیسین‌های با تحصیلات دانشگاهی و تجربی
بررسی توزیع تنش به روش اجزای محدود در دندان مولر دوم مندیبل ترمیم شده با پست‌های پیش‌ساخته و ریختگی
بررسی اثر ابعاد و شکل هندسی پست های پیش ساخته و جنس کرون بر میزان و توزیع تنش وارد به ریشه ی دندان های مولر به روش واکاوی اجزای محدود
تأثیر استفاده از فایبرگلاس آغشته یک سویه بر استحکام خمشی آکریل‌های تعمیر شده
مقایسه مقاومت به شکست کورهای ساخته شده از زیرکونیا با دو روش CAD / CAM و Slip Casting
بررسی تاثیر ضخامت سمان رزینی بر قدرت باند پست FRC
تاثیر مراحل بالینی ساخت ترمیم های پرسنلی متصل به فلز بر سلامت پریودنشیم
مقایسه ریزنشت پست‌های ریختگی و پین‌های داخل کانال
بررسی اثر لیزر بر آماده‌سازی سطح سرامیک زیرکونیا در استحکام باند برشی به عاج دندان
مقایسه توزیع تنش در دونوع پست پیش ساخته غیرفلزی (کوارتزفایبر) و فلزی به روش فتوالاستیک
بررسی اثر Platform Switching در توزیع تنش‌های استخوان کرستال اطراف ایمپلنت‌های دندانی 3iبه روش FEA) Finite Element Analysis)
مقایسه تا ٔ ثیر سه نوع آلیاژ Vera bond ، Super cast و Ticonium بر گیر بریج‌های باند شونده
A simple method for prosthodontic rehabilitation of edentulous patient with epidermolysis bullosa: a clinical case report
Frequency of traumatic ulcerations and post-insertion adjustment recall visits in complete denture patients in an Iranian faculty of dentistry
Comparison of chamfer and deep chamfer preparation designs on the fracture resistance of zirconia core restorations
ارایه ی یک مورد درمان و راهکار برخورد با سایش های پیش رونده ی دندان های پیشین
همبستگی میان اندازه گیری صورتی و پهنای دندان های پیشین فک بالا
مقایسه تاثیر نوع پرسلن روی رنگ نهایی رستوریشن های متال- سرامیک با روش اسپکتروفتومتریک
ساخت پروتز چشم اختصاصی : گزارش مورد
مقایسه آزمایشگاهی تا ٔثیر گلیز و پالیش بر زبری سطحی پرسلن‌های دندانی

مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
:. کل کاربران ثبت شده: 182
:. کاربران حاضر در وبگاه: 0
:. میهمانان در حال بازدید: 180
:. تمام بازدید‌ها: 14859457
:. بازدید 24 ساعت قبل: 20126

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان می باشد.

صفحه اصلی | درباره ما | ارتباط با ما | نقشه سایت

Created in : 0.03 seconds with 46 queries by YEKTAWEB