کمیته پژوهشهای دانشجویی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (1351 مشاهده)
مقدمه: به نظر میرسد درجه حرارت یک عامل مؤثر در استحکام باند کامپوزیتها به نسج دندان باشد. هدف از این پژوهش تعیین اثر دمای آب شستوشو بر استحکام و دوام باند برشی کامپوزیت به عاج بعد از 24 ساعت و 6 ماه نگهداری در آب در سیستمهای باندینگ اچ و شستوشو و خود اچ کننده بود.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی از عوامل اتصالدهنده اچ و شستوشو (All-bond3)، (Optibond Fl)، (Prime & bond NT) و (Adper single bond) و خود اچ کننده (All bond SE)، (Clearfil SE bond)، (Optibond All-in-one) و (Futurabond) استفاده شد. 192 دندان مولر سوم مانت و مینای آنها برداشته شد. نمونهها بهصورت تصادفی به 16 گروه تقسیم و پیش از استفاده از عامل اتصالدهنده و چسباندن سیلندرهای کامپوزیتی با آب مقطر با دماهای مختلف 2 ± 23 و 2 ± 50 درجه سانتیگراد شسته شدند. نمونهها بعد از 24 ساعت و 6 ماه برای تعیین استحکام باند برشی مورد آزمایش و دادههای حاصل توسط نرمافزار SPSS و آزمون تی مستقل مورد بررسی قرار گرفتند.
یافتهها: میانگین استحکام باند برشی با گذشت زمان در همه گروهها بهجز دو گروه
(All bond SE) و (Optibond All-in-one) کاهش یافته بود که در Optibond FL (001/0 >p value ) وPrime & Bond NT (015/0 = p value) این کاهش معنیدار بود. با افزایش دما در همه گروهها بهجز دو گروه Clearfil SE Bond و All bond SE میانگین استحکام باند برشی افزایش یافت که در دو گروه Prime & Bond NT (027/0 = p value) وOptiBond FL (006/0 = p value) معنیدار بود.
نتیجهگیری: طبق نتایج مطالعه حاضر، استحکام باند برشی با افزایش دمای آب شستوشو در همه سیستمها بهجز سیستمهای خود اچ کننده دو مرحلهای افزایش و با گذشت زمان در همه گروهها بهجز خوداچ کننده یک مرحلهای کاهش مییابد.
شیرانی فرزانه، مرزبان آفرین. اثر دمای آب شستوشو و مدت زمان نگهداری در آب بر استحکام باند برشی کامپوزیت به عاج در سیستمهای باندینگ اچ-و-شستوشو و خود-اچکننده. 1. 1390;