[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
..
:: جلد 0 - ترمیمی ::
جلد 0 - ترمیمی صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه تغییر رنگ کامپوزیت سایلوران و کامپوزیت‌هایی با پایه متاکریلات تحت درمان سفید کردن
صدیقه السادات هاشمی کمانگر*، کیانا کیاکجوری، منصوره میرزایی، محمدجواد خرازی فرد
دانشکده دندانپزشکی پردیس بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (1337 مشاهده)
زمینه و هدف: مواد سفید کننده بر رنگ ترمیمهای کامپوزیتی اثرات متفاوت دارند. هدف از این مطالعه اثر درمان با دو نوع بلیچینگ ایرانی بر تغییرات رنگ کامپوزیت‌ با پایه سایلوران در مقایسه با دو نوع کامپوزیت با پایه متاکریلات می‌باشد.
روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی، تعداد 18 عدد نمونه دیسکی شکل (2×10 میلی‌متر) از هر کدام از انواع کامپوزیت‌هایZ250، Z350 و P90(shade =A3) ساخته شد و به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. (6=n)و تحت درمان‌ با عوامل سفید کننده کاربامید پراکسید 16% و کاربامایدپراکساید 35% (کیمیا، شیمی دنت، ایران) قرار گرفتند و یک گروه هم به عنوان کنترل در آب مقطر نگهداری شد. پارامترهای رنگی نمونه‌ها طبق معیارهای CIE-L*a*b* و توسط اسپکتروفتومتر در قبل و بعد از سفید کردن اندازه‌گیری شدند. متغیرها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس دوسویه (Repeated measure ANOVA) و آزمون مقایسه‌های متعدد HSD Tukey- تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: در کامپوزیت Z250 ، میانگین± انحراف معیار تغییرات کلی پارامترهای رنگی (E∆) در محیطهای کنترل، کارباماید پراکساید 16% و کارباماید پراکساید 35% به ترتیب برابر 43/1±48/3، 7/1±55/4، 9/1±17/4 برآورد گردید. این مقادیر در کامپوزیت Z350 به ترتیب برابر 41/2±33/4، 23/2±94/4، 65/1±25/4 و در کامپوزیت‌ P90 معادل 47/2±97/4، 67/1±28/5، 26/2±41/3 به دست آمد.  
نتیجه‌گیری: در مجموع، تغییر رنگ کامپوزیت‌های با بیس میکروهیبرید، نانوفیلر و با پایه سایلوران به دنبال بلیچینگ با عوامل مختلف سفید کننده از لحاظ بالینی در محدوده قابل رویت قرار داشت.

منبع: مجله دندانپزشکی جامعه اسلامی دندانپزشکان

متن کامل

واژه‌های کلیدی: سفید کردن، کامپوزیت با بیس سایلوران، رنگ، کامپوزیت با بیس متاکریلات
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ترمیمی
دریافت: 1394/6/15 | پذیرش: 1394/6/15 | انتشار: 1394/6/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


هاشمی کمانگر صدیقه السادات، کیاکجوری کیانا، میرزایی منصوره، خرازی فرد محمدجواد. مقایسه تغییر رنگ کامپوزیت سایلوران و کامپوزیت‌هایی با پایه متاکریلات تحت درمان سفید کردن . 1. 1390;

URL: http://idai.ir/article-1-3172-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 0 - ترمیمی برگشت به فهرست نسخه ها
جامعه اسلامی دندانپزشکان Islamic Dental Association of IRAN

کلیه حقوق سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران است. تماس با ما

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710