[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
..
:: جلد 0 - ترمیمی ::
جلد 0 - ترمیمی صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر محلول چای بر ثبات رنگ سه نوع کامپوزیت دندانی
فرتاز مهدی سیر، نگین نصوحی، مهدی صفی، یاسر صحرائی، سمیه زوارییان*
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دندانپزشکی تهران
چکیده:   (1501 مشاهده)
سابقه و هدف:
ثبات رنگ مواد ترمیمی رزین کامپوزیت در طول زمان یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در موفقیت ترمیم می­باشد. تغییر رنگ کامپوزیت رزین ها می تواند سبب نارضایتی بیمار شده و در دراز مدت منجر به شکست درمان شود.با توجه به تناقضات و خلاء اطلاعات در این زمینه در مورد نانوکامپوزیت­ها بر آن شدیم تا این تحقیق را در زمینه بررسی اثر چای بر ثبات رنگ سه نوع کامپوزیت نانو به روش اسپکتروفتومتری انجام دهیم. 
  مواد وروش‌ها:
در این مطالعه تجربی 30 نمونه دیسکی شکل به قطر 5/8میلی متر و ضخامت 2میلی متر از سه کامپوزیت GRANDIO وZ350 XT و HERCULITE XRV ULTRA تهیه شد(از هر کامپوزیت 10 نمونه شامل دو گروه 5 تایی برای نگهداری در چای و آب مقطر). نمونه ها برای 72 ساعت در محلول های مورد نظر قرار گرفتند. رنگ سنجی نمونه ها قبل و بعد از قرارگیری در محلول ها توسط دستگاه اسپکتروفتومتر انجام گرفت.نتایج توسط آزمون های Two-way ANOVA مورد ارزیابی قرار گرفت. 
  یافته ها:
میزان تغییر رنگ هر سه کامپوزیت پس از قرارگیری در چای نسبت به رنگ سنجی اولیه معنی دار بود (05/0> P) ولی به لحاظ کلینیکی در سطح قابل قبولی قرار داشت. (3/3) ΔE ‹ . میزان ΔEکامپوزیت در چای نسبت به محیط اولیه در مورد Z350XT,Grandio,Herculite XRVبه ترتیب 59/0±62/1و74/0±.46/2و 72/0±92/2 بود. که تفاوت معنی­داری را نشان داد (03/0= P) میزان تغییر رنگ نمونه ها پس از قرارگیری در آب مقطر نسبت به حالت اولیه معنی دار نبود. (1/0= P) 
  نتیجه‌گیری:
 بیشترین تغییر رنگ در محلول چای مربوط به کامپوزیت Z350 XTو کمترین تغییر رنگ مربوط به کامپوزیت HERCULITE XRV ULTRAبود.

منبع: مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی

متن کامل

واژه‌های کلیدی: اسپکترو فتومتر، رنگ پذیری، ثبات رنگ، کامپوزیت
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ترمیمی
دریافت: 1393/7/20 | پذیرش: 1393/7/20 | انتشار: 1393/7/20
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


مهدی سیر فرتاز، نصوحی نگین، صفی مهدی، صحرائی یاسر، زوارییان سمیه. بررسی اثر محلول چای بر ثبات رنگ سه نوع کامپوزیت دندانی. 1. 1390;

URL: http://idai.ir/article-1-2898-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 0 - ترمیمی برگشت به فهرست نسخه ها
جامعه اسلامی دندانپزشکان Islamic Dental Association of IRAN

کلیه حقوق سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران است. تماس با ما

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4710