[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
..
:: جلد 0 - ترمیمی ::
جلد 0 - ترمیمی صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر چند نوع آدامس بر pH پلاک دندانی
محبوبه میرزاخانی*، مانوشا امیرسیاوشانی، پریسا سیداخوان
دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خوراسگان
چکیده:   (1987 مشاهده)

 سابقه و هدف:

 گرچه مناسب‌ترین روش مکانیکی جهت کاهش پلاک دندانی استفاده از مسواک و نخ دندان است، اما به علت موثر نبودن این روش‌ها به میزان کافی، استفاده از روش‌های دیگری مانند جایگزینی شیرین‌کننده‌های زایلیتول و سوربیتول با ساکارز در محصولاتی مانند آدامس نیز مورد توجه قرار گرفته‌اند. این پژوهش با هدف بررسی اثر انواع آدامس‌های حاوی زایلیتول، کلسیم و زایلیتول و سوربیتول بر تغییرات pH پلاک دندانی انجام گرفت.

 مواد و روشها:

 تحقیق به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی یک سو کور و به صورت متقاطع بر روی 10 نفر از دانشجویان دختر 20 تا 30ساله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد انجام شد. تغییرات پلاک پس از مصرف 4 نوع آدامس حاوی زایلیتول، سوربیتول، زایلیتول+ کلسیم، سقز و محلول ساکارز 10% به عنوان گروه کنترل در دوره‌های پیگیری توسط دستگاه PH Meter اندازه گیری شد. جهت مقایسه pH در هر زمان بین مواد مختلف از آزمون Cried-mann و جهت مقایسه دو به دوی گروهی از آزمون‌های Wilcoxon-signed rank و Bonferroni-Adjustment استفاده شد.

 یافته‌ها:

  زایلیتول بالاترین میانگین pH پلاک را طی زمان به خود اختصاص داد که این افزایش pH در دقیقه 7 به حداکثر مقدار خود رسید. سقز کمترین pH را در تمام دقایق نشان داد، که این میزان در دقیقه 2 به حداکثر مقدار خود رسید و تا دقیقه 60 تغییرات ناچیزی را در افزایش pH پلاک از خود نشان داد. این اختلاف بین هر 4 نوع ماده معنی‌دار بود (001/0 P< ).

 نتیجه‌گیری:

 مصرف آدامس بعد از خوردن شربت قند باعث افزایش قابل ملاحظه pH پلاک ظرف 7 دقیقه تا حد نرمال اولیه شد. اثر آدامس زایلیتول به طور قابل ملاحظه‌ای بیشتر از بقیه بود.


  منبع: مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

  متن کامل

واژه‌های کلیدی: آدامس بدون قند، pHپلاک دندانی، زایلیتول، ساکارز، پوسیدگی، سوربیتول
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ترمیمی
دریافت: 1393/2/11 | پذیرش: 1393/2/11 | انتشار: 1393/2/11
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


میرزاخانی محبوبه، امیرسیاوشانی مانوشا، سیداخوان پریسا. بررسی تأثیر چند نوع آدامس بر pH پلاک دندانی. 1. 1390;

URL: http://idai.ir/article-1-2719-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 0 - ترمیمی برگشت به فهرست نسخه ها
جامعه اسلامی دندانپزشکان Islamic Dental Association of IRAN

کلیه حقوق سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران است. تماس با ما

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710