[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
..
:: جلد 0 - ترمیمی ::
جلد 0 - ترمیمی صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی آزمایشگاهی اثر ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی مریم گلی و زنیان
حمید کرمانشاه*، صدیقه السادات هاشمی کمانگر، سکینه آرام، ابر میرصالحیان، محمد کمالی نژاد، مهرداد کریمی، فرشته جبل عاملی
دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (2789 مشاهده)

زمینه و هدف:

  جامعه جهانی به درمانهای سنتی و لزوم استخراج دارو از مواد طبیعی و گیاهان داروئی توجه خاص دارد. به همین جهت هدف از این مطالعه بررسی آزمایشگاهی اثر آنتی باکتریال عصاره هیدروالکلی دو گیاه مریم گلی (Salvia officinalis) و زنیان (Carum copticum) که در متون طب سنتی از موارد پرکاربرد در درمان بیماریهای دهان و دندان هستند بر میکرو ارگانیسم‌های پوسیدگی زا می‌باشد.

روش بررسی:

در این مطالعه تجربی از دو گیاه مریم گلی و زنیان به روش ماسراسیون (خیساندن) عصاره هیدروالکلی تهیه شد و پس ازاستریل کردن عصارها توسط فیلتر مربوطه، اثر آنتی باکتریا ل عصارها به روش Broth macrodilution (رقیق کردن مرتب نمونه‌ها با روش مربوطه) بر روی میکروارگانیسم‌های استرپتوکوک موتان، لاکتوباسیل رامنوز و اکتینو میسس ویسکوز ارزیابی شد. نتایج توسط آماره Mann whitney آنالیز و مقایسه شدند.

یافته ها:

میزان حداقل غلظت بازدارندگی رشد عصاره مریم گلی و زنیان برای استرپتوکوک موتان به ترتیب 25/6 و 5/12 میکرو گرم در میلی لیتر و برای لاکتوباسیل رامنوز به ترتیب 56/1 و 25/6 میکرو گرم در میلی لیتر و برای اکتینومیسس ویسکوز به ترتیب 5/12 و 25 میکرو گرم در میلی لیتر به دست آمد.

نتیجه گیری:

هر دو عصاره مریم گلی و زنیان بر هر سه گونه باکتری اثر بازدارندگی رشد داشتند که این اثر برای مریم گلی به طرز معنی‌داری بیشتر از زنیان بود و در محدوده غلظتی مورد بررسی عصاره مریم گلی بر هر سه باکتری و زنیان بر استرپتوکوک موتان و اکتینومیسس ویسکوز اثر باکتریسیدال داشتند.


منبع: مجله دندانپزشکی جامعه اسلامی دندانپزشکان

متن کامل

واژه‌های کلیدی: عصاره گـیاهی – مریم گلی – زنیان – میکروارگانیسم‌های پوسیدگی زا – استرپتوکوک موتان – لاکتوباسیل رامنوز – اکتینومیسس ویسکوز
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ترمیمی
دریافت: 1390/11/10 | پذیرش: 1394/9/25 | انتشار: 1394/9/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


کرمانشاه حمید، هاشمی کمانگر صدیقه السادات، آرام سکینه، میرصالحیان ابر، کمالی نژاد محمد، کریمی مهرداد و همکاران.. بررسی آزمایشگاهی اثر ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی مریم گلی و زنیان. 1. 1390;

URL: http://idai.ir/article-1-117-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 0 - ترمیمی برگشت به فهرست نسخه ها
جامعه اسلامی دندانپزشکان Islamic Dental Association of IRAN

کلیه حقوق سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران است. تماس با ما

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4710