[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
..
:: دوره 6، شماره 6 - ( پریودنتولوژی 1390 ) ::
جلد 6 شماره 6 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه آزمایشگاهی اثر ضد میکروبی محلولهای نانوذرات نقره و کلرهگزیدین بر استرپتوکوک سانگوئیس و اکتینومایسس ویسکوزوس
رخساره صادقی، پرویز اولیا، محمدباقر رضوانی، فریال طالقانی، فاطمه شریف*
چکیده:   (2733 مشاهده)
 زمینه و هدف : در سالهای اخیر خواص ضد میکروبی نانو ذرات نقره در زمینه‌های مختلف پزشکی مورد بررسی قرار گرفته، اما مطالعه‌ای در مورد اثر آن بر میکروارگانیسم‌های پلاک دندانی انجام نشده است. هدف از این مطالعه بررسی آزمایشگاهی تأثیر محلول نانوذرات نقره بر میکروارگانیسم­های اکتینومایسس ویسکوزوس و استرپتوکوکوس سنگوئیس موجود در پلاک میکروبی و مقایسه آن با کلر هگزیدین می‌باشد .

  روش بررسی: در این مطالعه تجربی جهت بررسی اثرات آنتی باکتریال نانوذرات نقره و کلرهگزیدین، از روش

 Broth Microdilution استفاده شد، بدین ترتیب که رقتهای متـوالی از هر دو محلول را با باکتـری مجاور کرده تا حداقل غلظت­ ممانعت کننده از رشد (Minimum Inhibitory Concentration=MIC) و حداقل غلظت­ باکتریوسیدال (Minimum Antibacterial Concentration=MBC ) به روش رقت‌های متوالی تعیین گردد. هر آزمایش حداقل پنج بار تکرار گردید تا از صحت آزمایشها اطمینان حاصل شود.

  یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد میزان MIC محلول نانوذرات نقره و کلرهگزیدین علیه استرپتوکوکوس سنگوئیس به ترتیب 16و256 میکروگرم در میلی‌لیتر، و برای اکتینومایسس ویسکوزوس 4و 64 میکروگرم در میلی‌لیتر بود. میزان MBC محلول نانو ذرات نقره و کلرهگزیدین علیه استرپتوکوکوس سنگوئیس، 64 و512 میکروگرم در میلی‌لیتر و برای اکتینومایسس ویسکوزوس 16و 102 میکروگرم در میلی‌لیتر بود.

  نتیجه‌گیری: نانوذرات نقره دارای فعالیت ضد باکتری خوبی علیه استرپتوکوکوس سانگوئیس و اکتینومایسس ویسکوزوس است که این اثر در مقایسه با کلر هگزیدین با غلظتهای پایینتری از محلول نانو ذرات نقره حاصل می شود.  


  منبع: مجله دندانپزشکی جامعه اسلامی دندانپزشکان

متن کامل

واژه‌های کلیدی: نانوذرات نقره – مقاومت – استرپتوکوک سانگوئیس
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پریودنتولوژی
دریافت: 1390/11/10 | انتشار: 1390/10/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


صادقی رخساره، اولیا پرویز، رضوانی محمدباقر، طالقانی فریال، شریف فاطمه. مقایسه آزمایشگاهی اثر ضد میکروبی محلولهای نانوذرات نقره و کلرهگزیدین بر استرپتوکوک سانگوئیس و اکتینومایسس ویسکوزوس. 1. 1390; 6 (6)

URL: http://idai.ir/article-1-112-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 6 - ( پریودنتولوژی 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
جامعه اسلامی دندانپزشکان Islamic Dental Association of IRAN

کلیه حقوق سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران است. تماس با ما

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4710