این کتاب حاصل تلاش یک تیم علمی از کشورهای ایران، استرالیا، آمریکا، ژاپن و نیجریه است. هدف از تالیف این کتاب، ارائه یک مجموعه کامل در مورد تستهای حساسیت و وایتالیتی پالپ میباشد. این مجموعه به زبان انگلیسی و به صورت پنج مقاله مروری جداگانه در ژورنال انجمن اندودنتیستهای آمریکا و ژورنال انجمن اندودنتیستهای بریتانیا به چاپ رسیده است. این کتاب که میتواند مورد استفاده دانشجویان دندانپزشکی، دندان پزشکان عمومی و متخصصین اندودنتیکس قرار گیرد در پنج فصل نگاشته شده است: در فصل اول با عنوان مقدمه و کلیات سعی شده اطلاعات عمومی و پیش زمینههای لازم برای درک بهتر مکانیسم تستها و تفسیر آنها ذکر شود. در فصل دوم، تستهای حرارتی شامل تستهای سرما و گرما تشریح شده است. علاوه بر تشریح انواع این تستها مکانیسم اثر تستها و نکات تکنیکی مهم مورد استفاده در آنها ذکر شده و سعی شده است در حد امکان کاربردی بودن مطالب در نظر گرفت شود. فصل سوم در مورد تست الکتریکی و تست حفره میباشد. مبانی فیزیولوژیک تست الکتریکی، انواع پالپ تسترها، تکنیکهای کاربرد و عوامل مداخله گر در انجام تست الکتریکی از مهمترین زیرعنوانهای این فصل است. علاوه بر تست الکتریکی نکات مهم در مورد تست حفره نیز در پایان این فصل گنجانده شده است.
این فصل پایان مطالب مربوط به تستهای حساسیت است. از فصل چهارم وارد مباحث مربوط به تستهای وایتالیتی میشویم و با پالس اکسیمتری شروع میکنیم که در همین فصل مورد بحث قرار میگیرد. در فصول پنج و شش هم مهمترین و کاربردیترین مطالب به ترتیب در مورد لیزر داپلر فلومتری و اندازهگیری دمای دندان به عنوان دو روش تشخیص وایتالیتی دندان مطرح میشوند.
.
رتبه سوم تالیف
فرآورده های بهداشتی دهان و دندان (1)
خمیردندانها- دهانشویهها- جویدنیها
مؤلفین : دکتر احمد مقاره عابد، دکتر رضا بیرنگ، اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
انتشارات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان – بهار 1390
سفارش و تاکید دین مبین اسلام و ائمه معصومین بر حفظ و مراقبت از سلامتی جسم به عنوان یک موهبت الهی، همراه با توسعه علم دندانپزشکی در کشور ما، به ویژه به کارگیری روشهای پیشرفته ترمیم و یا بازسازی دندانهای از دست رفته از یک سو و افزایش تمایل جامعه به نگهداری دندانهای طبیعی و ارتقای سلامتی دهان و دندانها از سوی دیگر، باعث گردیده است تا به تدریج اهمیت به کارگیری و استفاده از وسایل و یا روشهای بهداشتی دهان و دندان، نظیر: مسواک، خمیر دندانها و دهانشویهها نیز افزایش یابد و دندانپزشکان و حتی بسیاری از مردم جامعه، به دنبال کسب اطلاعات مفید درباره این گونه محصولات باشند. بنابراین، ضرورت وجود منابعی که بتواند به نحو علمی و واقع بینانه و دور از جنجالهای تبلیغاتی نسبت به معرفی انواع فرآوردههای بهداشتی دهان و دندانها اقدام نمایند، بیش از پیش احساس میگردد. از طرفی، به رغم اهمیت بسیار زیاد امر بهداشت و پیشگیری از بیماریهای شایع دهان و دندانها نظیر پوسیدگیهای دندانی و بیماریهای پریودنتال در مقایسه با سایر اقدامات تکنیکی دندانپزشکی، کمتر کتاب و یا نشریهای در این زمینه در کشور ما منتشر گردیده است. با توجه به این نقصان، یک وظیفه حرفهای و اخلاقی بر دوش اساتید و دست اندرکاران امر دندانپزشکی قرار دارد که به این امر مهم همت گمارند. بر اساس این احساس وظیفه، ما بر آن شدیم تا با گردآوری و تدوین مطالب پیرامون بخشی از فرآوردههای مرتبط با بهداشت دهان و دندان، که شامل خمیردندانها، دهان شویهها و جویدنیها میگردد، قدمی هر چند کوچک در راه توسعه و گسترش فرهنگ بهداشت و پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان و ارتقای سطح آگاهی شاغلین دندانپزشکی برداریم.