نام کاربری :
رمز عبور :
  به خاطر بسپار
کلمه عبور را فراموش کرده ايد؟
ثبت نام کاربر جديد
AWT IMAGE

AWT IMAGE
جشنواره سال 1383: نفرات برتر پایان نامه جراحی فک و دهان و صورت

نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی جراحی فک و دهان و صورت

.

پایان نامه برتر دوره تخصصی جراحی فک و دهان و صورت

 بررسی رابطه عرض فضای رادیولوسنت دورتاجی با ضخامت و تغییرات هیستوپاتولوژیک فولیکول دندان عقل رویش نیافته نرمال استادان راهنما: دکتر حسین بهنیا، دکتر محمد مشرف


 

  نگارش: دکتر کاظم ساوجبلاغچی خیابانی

  دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

 

  چکیده

  با عنایت به اینکه تغییرات اولیه پاتولوژیک می توانند در فولیکول دندان عقل حادث شوند و فقدان علائم کلینیکی و رادیولوژیک به هیچ وجه نمی توانند نفی کننده ظهور این تغییرات باشد. بر لزوم توجه بیشتر بر نماهای تداعی کننده این تغییرات اولیه پاتولوژیک تاکید می گردد. با اعتقاد بر اینکه وجود پوشش سنگفرشی مطبق به تنهایی در فولیکول دلیل بر تشخیص کیست نیست وجود دو مشخصه پوشش سنگفرشی مطبق با چسبندگی کامل به جدار فولیکول و تعداد لایه های سلولی بیشتر از 5 را دلیل بر تغییرات اولیه کیستیک احتمالی می دانیم. وجود نماهایی که تداعی کننده تغییرات اولیه کیستیک و تومورال در این مطالعه بود نیز می تواند دلیل بر تائید امکان ایجاد تغییرات کیستیک و پاتولوژیک در فولیکول دندان های عقل رویش نیافته حتی در محدوده نرمال عرض فضای مزبور باشد. با این وجود لزوم یاری جستن از مطالعات سیتولوژی و هیستوکمیستری تاکید می گردد.

  عرض فضای رادیولوسنت دورتاجی با ضخامت فولیکول کاملا رابطه خطی معنی دار داشته و بر اساس الگوهای گرایش بدست آمده در این مطالعه، محاسبه مقدار عرض فضای در برگیرنده فولیکول بر اساس عرض فضای رادیولوسنت دورتاجی در O.P.G و P.A در دو ناحیه مزیال و دیستال کاملا ممکن می گردد. هر چند که بواسطه کم بودن ضزیب تعیین در مورد رابطه خطی دیستال دندان عقل فک بالا بواسطه مشکلات اندازه گیری، کاربرد این الگو در ناحیه مزبور توصیه نمی شود. در این مطالعه الگوهایی با کاربرد کلینیکی برای تبدیل عرض فضای مزبور در هر دو نوع رادیوگرافی به یکدیگر تهیه گردید. هیچگونه رابطه ای بین عرض فضای رادیولوسنت دورتاجی و تغییرات پاتولوژیک حتی با درنظر گرفتن تغییرات احتمالی در محدوده جامعه مطالعه حاضر بدست نیامد.

  با تاکبد بر اینکه تعیین یک حد نرمال برای عرض فضای رادیولوسنت دورتاجی بواسطه ایجاد یک محدوده اطمینان کاذب ، در حالی که معیار مزبور یک اندازه گیری دو بعدی از جسمی سه بعدی بوده و سطوح باکال و لینگوال را نیز نمی تواند شامل شود و مهمتر از همه پیدایش تغییرات پاتولوژیک در مقادیر پایین تر نیز ممکن و منطقی می باشد، عمل غیر محتاطانه ای است، در این مطاللعه با استفاده از خصوصیات توزیع نرمال میانگین های جامعه عرض فضای رادیولوسنت دورتاجی، مقادیر بیشتر از 5/1 میلیمتر در P.A و بیشتر از 2 میلیمتر در O.P.G را حداقل خارج از رنج نرمال جامعه عرض فضای رادیولوسنت دورتاجی می دانیم. هر چند که مقادیر بزرگتر را به معنی تشخیص حتمی یک ضایعه کیستیک محسوب نمی کنیم.

 

.

نفرات برتر پایان نامه دوره دکتری جراحی دهان و فک و صورت

.

پایان نامه برتر دوره دکتری جراحی دهان و فک و صورت

  بررسی غلظت دو آنتی بیوتیک سفالکسین و آموکسی سیلین در سرم خونی حفره دندانهای کشیده شده در بیماران مراجعه کننده به بخش جراحی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران 1382

  استادان راهنما: دکتر امیرحسین فخرایی، فرشته جبل عاملی

  نگارش: گلاره قبادی بیگوند

  دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

 

  چکیده

  در درمانهای دندانپزشکی همواره اعمالی نظیر کشیدن دندان و جراحیهای ناحیه دهان و فک احتمال انتشار باکتری در خون و ایجاد عفونت برای افرادی که از لحاظ پزشکی دارای مشکل می باشند، همراه است.

  به همین دلیل تجویز پروفیلاکتیک آنتی بیوتیک بطور موثری می تواند از وقوع باکتریمی و در نتیجه ایجاد عفونت جلوگیری نماید. لذا این مطالعه بر روی تعیین غلظت دو آنتی بیوتیک سفالکسین و آموکسی سیلین در سرم خونی حفره آلوئول بعد از گذشت زمانهای 180-120-90-60-30 دقیقه از تجویز دارو و مقایسه اثر این دو دارو با یکدیگر متمرکز گشت تا آنتی بیوتیک موثرتر را مشخص کرده و از آن جهت پروفیلاکسی استفاده نمائیم.

  این تحقیق بر روی 80 نفر از افراد سالم، از هر دو جنس و در سنین مختلف که جهت کشیدن دندان به دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه کرده بودند، صورت گرفت. این افراد به دو گروه تقسیم شدند : به افراد یک گروه 1گرم سفالکسین خوراکی و به افراد گروه دیگر 1گرم آموکسی سیلین خوراکی داده شد.

  بعد از گذشت زمانهای مورد نظر عمل کشیدن دندان صورت گرفت و از خون حفره آلوئول نمونه گیری به عمل آمد. نمونه ها در آزمایشگاه میکروب شناسی برای سنجش آنتی بیوتیک ها مطابق روش های استاندارد مورد ارزیابی قرار گرفتند و نتایج زیر بدست آمد. میانگین حداکثر غلظت سرمی بدست آمده برای سفالکسین 5467/41 میکروگرم در میلی لیتر و در زمان 90 دقیقه پس از مصرف دارو بود، در مورد آموکسی سیلین این مقدار 1006/10 میکروگرم در میلی لیتر و در زمان 120 دقیقه بعد از مصرف دارو بود. همچنین میزان MIC بدست آمده بر علیه استرپتوکک سنگوئیس برای سفالکسین 2میکروگرم در میلی لیتر بود که میانگین حداکثر غلظت سرمی دارو تقریبا 20 برابر آن بود و در مورد آموکسی سیلین MIC=1 میکروگرم در میلی لیتر بود که متوسط غلظت سرمی آن 10 برابر این مقدار بود. با توجه به نتایج مطالعه مشخص شد، سفالکسین بسیار موثرتر از آموکسی سیلین در جلوگیری از عفونت ها عمل می نماید.همچنین با توجه به اوج غلظت سرمی دو آنتی بیوتیک مذکور به این نتیجه رسیدیم که بهترین زمان مصرف سفالکسین 90 دقیقه و آموکسی سیلین، 120 دقیقه قبل از انجام هرگونه عمل جراحی در ناحیه فک و دهان می باشد.


بایگانی مطالب:

مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
:. کل کاربران ثبت شده: 173
:. کاربران حاضر در وبگاه: 0
:. میهمانان در حال بازدید: 16
:. تمام بازدید‌ها: 12696168
:. بازدید 24 ساعت قبل: 610

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان می باشد.

صفحه اصلی | درباره ما | ارتباط با ما | نقشه سایت

Created in : 0.64 seconds with 49 queries by YEKTAWEB