نام کاربری :
رمز عبور :
  به خاطر بسپار
کلمه عبور را فراموش کرده ايد؟
ثبت نام کاربر جديد
AWT IMAGE

AWT IMAGE
جشنواره سال 1383: نفرات برتر پایان نامه پاتولوژی فک و دهان

نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی پاتولوژی فک و دهان

.

 پایان نامه برتر دوره تخصصی پاتولوژی فک و دهان

 

  بررسی میزان expression نشانگر P21WAF در موکواپیدرموئید کارسینومای غدد بزاقی اصلی و فرعی و رابطه آن با grade هیستولوژی

  استادان راهنما: دکتر فرخ تیرگری، دکتر محمد اسلامی، دکتر فرشته بقایی

  نگارش: دکتر شهرو اعتماد مقدم

  دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

 

  چکیده

  موکواپیدرموئید کارسینوما ( MEC ) به عنوان شایع ترین تومور بدخیم غدد بزاقی اعلام شده است. بنابر این گزارشات متعدد، تعیین grade MEC رابطه مستقیم با پیش آگهی داشته و در ارائه طرح درمان مناسب نقش دارد. معروف ترین عمل P21WAF ایجادتوقف در چرخه سلولی است. اختلال در آن می تواند سبب رشد کنترل نشده سلولها و در نتیجه ایجاد سرطان گردد. همچنین در بسیاری از تومورها به عنوان عامل پروگنوستیک شناخته شده است.بررسی وجود یا عدم P21WAF expression و تعیین رابطه احتمالی آن grading.

  مواد و روشها: تعداد 35 بلوک پارافینی انتخاب شده و مقاطع تهیه شده از آنها به روش ایمونو هیستوشیمی با آنتی بادی P21WAF رنگ آمیزی شدند. سپس توسط گراتیکول چشمی . آنالیز کامپیوتری فراوانی سلول های رنگ پذیرفته تعیین گشت. آنالیزهای آماری با آزمونهای دقیق فیشر، Mann- whitney , Chi –square و همبستگی اسپیرمن انجام گرفت و P < 0/05 معنی دار فرض شد. P21 expression با روش شمارش کامپیوتری در ( %22/9 ) 35/8 و در روش شمارش چشمی در ( %8/6 ) 35/3 از نمونه ها مثبت تلقی شده و با grading و یا هیچیک از عوامل بالینی رابطه معنی دار نشان نداد.

  از آنجاییکه میزان P21 expression در MEC نسبتا اندک می باشد، ممکن است اختلال عوامل دیگر دخیل در چرخه سلولی نقش بیشتری در تومورژنز آن داشته باشند. همچنین احتمال حضور مسیری مستقل از P53 برای P21 WAF پیشنهاد می شود. بعلاوه چون بین P21 expression و grading رابطه معنی داری بدست نیامد، این نشانگر احتمالا نقش چندانی در تعیین پروگنوز نیز نخواهد داشت.


.

نفرات برتر پایان نامه دوره دکتری پاتولوژی فک و دهان

.

پایان نامه برتر دوره دکتری پاتولوژی فک و دهان

 

  بررسی خصوصیات کلینیکوپاتولوژیک ضایعه لیکن پلان دهانی در آرشیو بخش پاتولوژی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران از سال 1347 تا پایان سال 1381

  استاد راهنما: دکتر مریم خلیلی

  نگارش: سیده مریم شجاعی

  دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین

 

  چکیده

  لیکن پلان یک بیماری مزمن پوستی – مخاطی است، انواع مخاطی که در حفره دهان به وجود می آید، بیشتر در مخاط گونه و به صورت دو طرفه درگیری ایجاد می کند و به دلیل موقعیت مکانی که نسبت به قسمت های دگیر بدن دارد، می تواند باعث آزار بیشتر شود.

  اتیولوژی این بیماری هنوز به درستی مشخص نشده است. در شرایط مختلف سیستمیک و بیماری های مختلف خود ایمنی و تحت استفاده از داروها و در معرض وجود یکسری از مواد و عفونتها ضایعاتی مشابه لیکن پلان به وجود می آید ولی هنوز ارتباط دقیق بین همه این عوامل و ایجاد ضایعه مشخص نشده است. اما بروز واکنش های ایمنی در ایجاد بیماری دخیل است. قبلا اضطراب را عامل ایجاد بیماری می دانستند، ولی این مساله امروزه به دلیل نبودن توجیه علمی قانع کننده مورد تردید است.

  مساله مهمی که در مورد این بیماری مطرح است، احتمال پیدایش تغییرات بدخیمی می باشد. این موضوع سالیان بسیاری مورد بحث بوده است. هر چند تحقیقات گسترده ای در این زمینه انجام گرفته است و ضایعه مشخصی نیز به عنوان پیش بدخیم مجزا و معرفی شده است، ولی همچنان اثبات خوش خیم بودن ضایعه یا مشتعد بودن آن برای تبدیل به بدخیمی مورد تردید است.

  نمای بالینی متفاوت و متنوع ضایعه می تواند در مکانهای متفاوت دهان به وجود آید، می تواند بدون ناراحتی یا همراه با سوزش و درد باشد و دوره هایی از عود و پسرفت را نشان می دهد. این تنوع در نمای بالینی می تواند تشخیص را مشکل کند.

  نمای هیستولوژیک لیکن پلان دهانی، در بیماریهای دیگر نیز مشاهده می شود و ویژه لیکن پلان نیست ولی با وجود این، بررسی نمای میکروسکوپی همراه با در نظر گرفتن علائم بالینی و تاریخچه بیماری در تشخیص قطعی مفید واقع می شود.

  تحقیقاتی که تا به امروز انجام گرفته است، ابعاد مختلف بیماری را همزمان با هم مد نظر قرار نداده اند. بیشتر مطالعات به صورت مدت دار و روی جنبه بالینی بیماری بوده است و جنبه های بافت شناسی بیماری به طور کامل مورد مطالعه قرار نگرفته است.

  با توجه به مطرح شدن هرچه بیشتر بیماریهای خود ایمنی و افزایش روزافزون استرس و اضطراب در جامعه و با توجه به اینکه تحقیقی جامع در این مورد در دسترس نیست، لزوم انجام مطالعه ای که جنبه های مختلف بیماری را بررسی کند، احساس می شود.

  با توجه به اینکه بررسی ضایعات دهانی مدنظر بوده و آرشیو بخش پاتولوژی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران، یک مجموعه نسبتا وسیعی است که بالغ بر 30 سال نمونه های بیماران مراجعه کننده را به عنوان یک مرکز پزشکی جمع آوری کرده است به عنوان یک مرکز مناسب برای تحقیق محسوب می شود. بنابراین بر آن شدیم تا تحقیق پیرامون خصوصیات کلینیکوپاتولوژیک لیکن پلان دهانی با استفاده از آرشیو بخش پاتولوژی دانشکده دندانپزشکی تهران در فاصله سالهای 1347 تا پایان سال 1381 به انجام برسانیم، به این امید که گامی هر چند کوچک در راستای شناخت بیشتر این ضایعه برداشته شود.


بایگانی مطالب:

مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
:. کل کاربران ثبت شده: 173
:. کاربران حاضر در وبگاه: 0
:. میهمانان در حال بازدید: 22
:. تمام بازدید‌ها: 12695250
:. بازدید 24 ساعت قبل: 620

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان می باشد.

صفحه اصلی | درباره ما | ارتباط با ما | نقشه سایت

Created in : 0.6 seconds with 49 queries by YEKTAWEB