نام کاربری :
رمز عبور :
  به خاطر بسپار
کلمه عبور را فراموش کرده ايد؟
ثبت نام کاربر جديد
AWT IMAGE

AWT IMAGE
جشنواره سال 1383: نفرات برتر پایان نامه ارتودانتیکس

نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی ارتودانتیکس

.

پایان نامه برتر دوره تخصصی ارتودانتیکس

  برای استحکام باندبراکتهای سرامیکی و فلزی بر دندان ارزیابی ترکهای مینایی متعاقب دباندینگ


  استاد راهنما: دکتر طاهره حسین زاده نیک

  استاد مشاور: دکتر تبسم همشمند

  نگارش: دکتر مریم حبیبی

  دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

 

  چکیده

  اتچمنتهایی که برای اعمال نیروی ارتدنتیک در درمان های ارتودنسی ثابت بر روی دندان متصل می شوند طی سالیان گذشته با طراحی های متنوع و از مواد متفاوتی عرضه شده اند. با افزایش روزافزون سن مراجعین درمانهای ارتودنتیک، تقاضا جهت کاربرد اپلاینسهایی که زیبایی بیشتری داشته و invisible باشند افزایش یافته است. در جهت نیل به این هدف ، براکتهای سرامیکی معرفی شدند و استفاده از این براکتها روز بروز در حال افزایش است. از عوارض دباندینگ، امکان ایجاد ترک در مینای دندان است که با افزایش استحکام باند، امکان بروز این مشکل افزایش می یابد.

  در این تحقیق سعی شد تا استحکام باند براکتهای سرامیکی و فلزی بررسی شده و ریسک افزایش صدمات مینایی بدنبال دباندینگ این براکتها ارزیابی شود.

  نتایج نشان داد اختلاف معنی داری بین میانگین استحکام باند براکتهای فلزی به مینای دندان نسبت به براکتهای سرامیکی ( هم با گیرمکانیکی و هم با گیر شیمیایی) وجود داشت ( P < 0/001 ) به طوری که استحکام باند براکتها از این تحقیق این نتیجه بدست آمد که از بین انواع براکتهای بکار رفته در این بررسی استحکام باند براکتهای فلزی به مینای دندان بصورت معنی داری نسبت به براکتهای سرامیکی( با گیر شیمیایی و با گیر مکانیکی) بالاتر است و استفاده از براکتهای سرامیکی ( با گیر شیمیایی و با گیر مکانیکی) نسبت به براکتهای فلزی خطر بروز صدمات مینایی را افزایش نمی دهد.

  واژه های کلیدی: براکت های سرامیکی- پلایر دباندینگ – استحکام باند.

.

نفرات برتر پایان نامه دوره دکتری ارتودانتیکس

.

پایان نامه برتر دوره دکتری ارتودانتیکس

 

  بررسی میزان انواع مال اکلوزن بر حسب شاخص DAI و طبقه بندی Angle در گروه سنی 19-15 سال در 13 استان کشور در سال 79-1378

  استادان راهنما: دکتر سید علی باقری یزدی، دکتر اشرف السادات صانعی

  نگارش: محسن خوش آمدی

  دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

 

  چکیده

  اختلالات دندانی – فکی یکی از شایع ترین اختلالات حفره دهان محسوب می گردد که عوارض ناشی از این ناهنجاریها و عدم درمان به موقع آنها می تواند باعث عوارضی نظیر ناراحتی های TMJ ، مشکلات روانی و ... شود.

  شیوع این ناهنجاریها طبق آمار و تحقیقات مختلف متفاوت می باشد که معمولا اختصاص به یک شهر یا ناحیه دارد لذا قابل تعمیم به کل کشور نمی باشد. با توجه به اهداف کلی نظام جمهوری اسلامی ایران در زمینه بهداشت و پیشگیری ارزیابی اطلاعات جامع و دقیقی از وضعیت دهان و دندان کل جامعه بسیار ضروری می باشد.

  با توجه به اهمیت موضوع و هدف سازمان جهانی بهداشت( WHO ) جهت محدود نمودن بیماری در جوامع بشری، این تحقیق با هدف بررسی انواع مال اکلوژن بر اساس شاخص DAI و طبقه بندی انگل در گروه سنی 19-15 سال با مراجعه به جمعیت 13 استان کشور انجام گردید. در این مطالعه جمعا 1319 نفر از جمعیت 19-15 ساله شهری و روستایی 13 استان کشور با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای و سیستماتیک انتخاب شدند و با روش مشاهده، مصاحبه و تکمیل فرم پرسشنامه مورد مطالعه قرار گرفتند که نتایج زیر حاصل این مطالعه می باشند:

  در بررسی انواع مال اکلوزن بر اساس شاخص DAI مشخص شد که متوسط شاخص DAI در جمعیت ایران برابر 1/23( 2/6 ±) می باشد. 2/67 درصد جمعیت کشور نیاز به درمان ارتدنسی ندارند و فقط 3/4 درصد دارای مال اکلوزن معلول می باشند که نیاز به درمان های فوری و تحت حمایت دولت دارند شدت انواع مال اکلوژن با جنس، استان و محل زندگی (شهر یا روستا)، وضعیت اقتصادی افراد تنفس دهانی آشکار و مراجعه به دنداپزشک جهت چک آپ رابطه معنی دار آماری ندارد( P > 0/05 ). با بررسی که روی اجزاء شاخص DAI صورت گرفت مشخص شد که بیشتزین عامل تاثیرگذار بر شدت مال اکلوژن مربوط به اورجت قدامی ماگزیلا و سپس حداکثر بی نظمی قدام ماگزیلا می باشد.

  در بررسی انواع مال اکلوژن بر اساس طبقه بندی انگل میزان شیوع اکلوژن نرمال 3/8 درصد، مال اکلوزن کلاس I 1/45 درصد، مال اکلوزن کلاس II 9/20 درصد، مال اکلوژن کلاس III 7/25 درصد بدست آمد. با آنالیزهای آماری ( X2 ) انجام شده مشخص شده جنس، تنفس دهانی آشکار، استان و منطقه زندگی افراد بر روی نوع مال اکلوژن (انگل) تاثیر دارند( P < 0/001 ) و وضعیت اقتصادی افراد مراجعه به دندانپزشک جهت چک آپ و محل زندگی (شهر و روستا) تاثیری در شیوع انواع مال اکلوژن (انگل ) ندارد.( P < 0/005 )


بایگانی مطالب:

مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
:. کل کاربران ثبت شده: 173
:. کاربران حاضر در وبگاه: 0
:. میهمانان در حال بازدید: 12
:. تمام بازدید‌ها: 12695885
:. بازدید 24 ساعت قبل: 511

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان می باشد.

صفحه اصلی | درباره ما | ارتباط با ما | نقشه سایت

Created in : 0.04 seconds with 46 queries by YEKTAWEB