نام کاربری :
رمز عبور :
  به خاطر بسپار
کلمه عبور را فراموش کرده ايد؟
ثبت نام کاربر جديد
AWT IMAGE

AWT IMAGE
جشنواره سال 1384: نفرات برتر مقاله پژوهشی کودکان

نفرات برتر مقاله پژوهشی  کودکان

.

مقاله پژوهشی برتر کودکان

  مقایسه تاثیر چهار نوع آدامس تجاری بر PH ، تعداد کل باکتری ها و تعداد استرپتوکوک موتانس بزاق


  نویسندگان : دکترمریم کرمی نوگورانی دکترحاجیه قاسمیان صفایی دکترآذین احدی تهمینه نریمانی فرخنده پورسینا

  چکیده

  مطالعات بسیاری استفاده از آدامسهای فاقد ساکارز ( Sugar-free ) را در کاهش پوسیدگی مؤثر دانسته اند . هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه تاثیر سه نوع آدامس تجاری فاقد ساکارز و یک نوع واجد ساکارز بر pH ، تعداد کلی باکتری ها و تعداد استرپتوکوک موتانس بزاق می باشد .

  این مطالعه با طرح کارآزمایی بالینی تصادفی ، به مدت هفت هفته و با همکاری صد و بیست نفر از دانش آموزان دختر یک دبیرستان شبانه روزی که به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند ، انجام شد . یک گروه مصرف کننده آدامس حاوی ساکارز Aidin ( گروه A ) و سه گروه مصرف کننده آدامسهای فاقد ساکارز ، Relax ( گروه B ) ، Dirol (گروه C ) ، Happydent (گروه D ) بودند .

  نحوه مصرف آدامس روزی سه عدد، سه بار در روز پس از صرف غذای اصلی به مدت پنج دقیقه بود. نمونه گیری از بزاق به صورت غیر تحریکی سه نوبت ، قبل از شروع مطالعه ، هفته سوم و هفته هفتم ، بعد از بیدار شدن از خواب و قبل از شستن دهان انجام شد . نمونه ها بلافاصله برای انجام آزمون های اختصاصی به بخش میکروبیولوژی دانشکده پزشکی اصفهان انتقال یافت . سپس یافته ها توسط انجام آنالیز های Repeated measure , Hottelling ‘ s trace ، واریانس ( ANOVA ) و DUNCAN مورد ارزیابی قرار گرفتند.

  در طی سه هفته اول مطالعه در تمامی گروهها حتی گروه مصرف کننده آدامس حاوی ساکارز سطح استرپتوکوک موتانس بزاق به طور معنی داری کاهش یافت ( 038/0 p= ) A ، ( 001/0 p< ) B ، ( 035/0 p= ) C و ( 033/0 p= ) D ولی از هفته سوم تا هفتم فقط کاهش معنی دار استرپتوکوک موتانس بزاق در گروه C و D مشاهده شد ( 024/0 p= ) و ( 001/0 p= ) . در هر حال مقایسه بین گروهها نشان داد که بر خلاف هفته سوم در هفته هفتم کاهش سطح استرپتوکوک موتانس بزاق در گروههای B ، C و D نسبت به گروه A معنی دار بود ( 05/0 p< ) . PH بزاق در گروه A بر خلاف سایر گروهها در نمونه گیری هفته هفتم کاهش معنی داری داشت ( 005/0 p= ) و در مقایسه بین گروهها هم این تفاوت با گروه D معنی دار بود ( 05/0 p< ). از یافته های دیگر این مطالعه افزایش معنی دار تعداد سایر کلنی های باکتریال بزاق بجز استرپتوکوک موتانس در گروه B در طی هفت هفته مطالعه بود ( 001/0 p< ).

  جویدن هر نوع آدامس بلافاصله بعد از مصرف غذای اصلی ، به مدت سه هفته می تواند منجر به کاهش سطح استرپتوکوک موتانس بزاق شود. در مدت هفت هفته ، جویدن آدامس فاقد ساکارز به طور معنی داری مؤثرتر است .

بایگانی مطالب:

نفرات برتر نوآوری
نفرات برتر کتب ترجمه شده
نفرات برتر کتب تا ٔلیف شده
نفرات برتر پایان نامه دوره دکتری دندانپزشکی کودکان
نفرات برتر پایان نامه دوره دکتری رادیولوژی دهان و فک و صورت
نفرات برتر پایان نامه دوره دکتری جراحی دهان و فک و صورت
نفرات برتر پایان نامه دوره دکتری پریودانتیکس
نفرات برتر پایان نامه دوره دکتری پروتزهای دندانی
نفرات برتر پایان نامه دوره دکتری پاتولوژی فک و دهان
نفرات برتر پایان نامه دوره دکتری بیماریهای دهان
نفرات برتر پایان نامه دوره دکتری اندودنتیکس
نفرات برتر پایان نامه دوره دکتری ارتودانتیکس
نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی کودکان
نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی رادیولوژی دهان و فک و صورت
نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی جراحی فک و دهان و صورت
نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی دندانپزشکی ترمیمی
نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی پریودانتیکس
نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی پروتزهای دندانی
نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی پاتولوژی فک و دهان
نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی بیماریهای دهان

مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
:. کل کاربران ثبت شده: 173
:. کاربران حاضر در وبگاه: 0
:. میهمانان در حال بازدید: 8
:. تمام بازدید‌ها: 12685836
:. بازدید 24 ساعت قبل: 4777

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان می باشد.

صفحه اصلی | درباره ما | ارتباط با ما | نقشه سایت

Created in : 0.04 seconds with 46 queries by YEKTAWEB