نام کاربری :
رمز عبور :
  به خاطر بسپار
کلمه عبور را فراموش کرده ايد؟
ثبت نام کاربر جديد
AWT IMAGE

AWT IMAGE
جشنواره سال 1385: نفرات برتر مقاله پژوهشی پاتولوژی فک و دهان

نفرات برتر مقاله پژوهشی برتر پاتولوژی فک و دهان

.

مقاله پژوهشی برتر پاتولوژی فک و دهان

بررسی ایمونوهیستوشیمیاییExpression گیرنده پروژسترون در پلومورفیک

 آدنوما و آدنوئید سیستیک کارسینومای غده بزاقی

نویسندگان: دکتر محمد اسلامی٬ دکتر نصرت اله عشقیار٬ دکتر فرشته انسانی٬ دکتر صفورا سیفی

خلاصه

اهمیت وضعیت گیرنده های هورمونی در سرطان سینه در زمینه تشخیص٬ پیش آگهی و پاسخ به هورمون درمانی ثابت شده است. تومورهایی که هم گیرنده پرژسترون و هم استروژن دارند٬ به هورمون درمانی بهتر از تومورهای فاقد گیرنده پاسخ می دهند٬ همچنین تشابه بین بافت پستان و غدد بزاقی به دلیل وجود ساختمانهای آسینی و مجاری اثبات گردیده و همراهی کارسینومای سینه و غدد بزاقی گزارش شده است. به این ترتیب این سوال مطرح می شودکه آیا تومورهای غدد بزاقی گیرنده پروژسترون را express می کنند؟ ولی نتایج تحقیقات اخیر ضد و نقیض بوده و در این مورد اختلاف نظر زیادی وجود دارد. هدف از مطالعه حاضر٬ ارزیابی expression گیرنده پروژسترون در پلئومورفیک آدنوما و آدنوئید سیستیک کارسینومای غده بزاقی بود.

در این مطالعه توصیفی٬ 29 بلوک پارافینه انتخاب گردید(14 نمونه پلئومورفیک آدنوما و 15 نمونه آدنوئید سیستیک کارسینوما) و مقاطع تهیه شده از آنها به روش هماتوکسیلین و ائوزین و سپس ایمونوهیستوشیمی با آنتی بادی پروژسترون رنگ آمیزی شد٬ سپس تعداد سلولهای رنگ گرفته با شمارش توسط Eye piece graticule( لنز مدرج چشمی) مشخص گردید. اگر میزان رنگ گرفتگی بیشتر از 5% بود٬ مثبت در نظر گرفته شد و در صورتی که کمتر از 5% سلولها رنگ گرفته بودند٬ ایمونوراکتیویتی منفی محسوب گردید.

Expression گیرنده پروژسترون در 15 نمونه آدنوئید سیستیک کارسینوما و 13 نمونه پلئومورفیک آدنوما منفی بود. تنها در یک نمونه پلئومورفیک آدنوما ایمونوراکتیویتی با این نشانگر در تومور وجود داشت. در 12 نمونه غده بزاقی نرمال اطراف تومور ایمونوراکتیویتی خفیف تا متوسط مشاهده شد. در اکثر موارد٬ سلولهای اندوتلیال٬ فیبروبلاست و التهابی٬ هیچ گیرنده پروژسترونی را نشان ندادند.

نتایج مطالعه حاضر٬ عدم expression گیرنده پروژسترون در آدنوئید سیستیک کارسینوما و پلئومورفیک آدنومای غدد بزاقی را نشان داد.


مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران( دوره 19٬ شماره 1٬ بهار 1385٬ صفحات 73-64)


بایگانی مطالب:

نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی دندانپزشکی کودکان
نفرات برتر مقاله پژوهشی پاتولوژی فک و دهان
نفرات برتر مقاله پژوهشی پریودانتیکس
نفرات برتر مقاله پژوهشی اندودانتکیس
نفرات برتر مقاله پژوهشی بیماریهای دهان
نفرات برتر مقاله پژوهشی ترمیمی
نفرات برتر مقاله پژوهشی جراحی دهان و فک و صورت
نفرات برتر مقاله پژوهشی رادیولوژی دهان و فک و صورت
نفرات برتر مقاله پژوهشی کودکان
نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی ارتودانتیکس
نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی اندودانتیکس
نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی بیماریهای دهان
نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی پاتولوژی فک و دهان
نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی پروتزهای دندانی
نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی پریودانتیکس
نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی دندانپزشکی ترمیمی
نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی جراحی دهان و فک و صورت
نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی رادیولوژی دهان و فک و صورت
نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی کودکان
نفرات برتر پایان نامه دوره دکتری ارتودانتیکس

:. کل کاربران ثبت شده: 185
:. کاربران حاضر در وبگاه: 0
:. میهمانان در حال بازدید: 477
:. تمام بازدید‌ها: 19183920
:. بازدید 24 ساعت قبل: 32448

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان می باشد.

صفحه اصلی | درباره ما | ارتباط با ما | نقشه سایت

Created in : 0.11 seconds with 43 queries by YEKTAWEB