نام کاربری :
رمز عبور :
  به خاطر بسپار
کلمه عبور را فراموش کرده ايد؟
ثبت نام کاربر جديد
AWT IMAGE

AWT IMAGE
جشنواره سال 1388: نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی ارتودانتیکس

نفرات برتر پایان نامه دوره تخصصی ارتودانتیکس

.

پایان نامه دوره تخصصی ارتودانتیکس

بررسی خصوصیات کششی چند نوع لیگاچور الاستومری مورد استفاده در ایران


  استاد راهنما : دکتر طاهره جلالی

  استاد مشاور : دکتر سید مجتبی زبرجد

  نگارش : دکتر فرزانه احراری

  دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، شماره پایان نامه: 309

 

 

  چکیده

  در این مطالعه خصوصیات کششی (استحکام کششی، میزان کشش تا استحکام کششی، چقرمگی و ضریب الاستیسیته) لیگاچورهای الاستومری شفاف تزریقی هفت شرکت مختلف در حالت اولیه و پس از 28 روز نگهداری در محیط دهانی تقلید شده با یکدیگر مقایسه شد. همچنین تغییراتی که در خصوصیات کششی هر نوع لیگاچور الاستومری مورد بررسی بعد از 28 روز نگهداری در محیط دهانی تقلید شده ایجاد می شود، مورد بررسی قرار گرفت.

  مطالعه حاضر یک مطالعه تجربی آزمایشگاهی می باشد. در این بررسی لیگاچورهای الاستومری شفاف هفت شرکت American Orthodontics ، Ortho Technology ، GAC ، Techno Tak ، All Star ، Dentaurum و ITO انتخاب شدند و خصوصیات کششی آنها با استفاده از دستگاه Zwick و با سرعت کراس هد 5 میلی متر در دقیقه اندازه گیری شد. برای مقایسه خصوصیات کششی لیگاچورهای الاستومری شرکتهای مختلف با یکدیگر از آنالیز واریانس یک عاملی و دانکن و برای بررسی تغییرات خصوصیات کششی لیگاچورهای الاستومری هر شرکت بعد از 28 روز نگهداری در محیط دهانی تقلید شده از آنالیز students t-tests استفاده شد.

  استحکام کششی، میزان کشش تا استحکام کششی و چقرمگی همه لیگاچورهای آزمایش شده(به استثنای چقرمگی لیگاچورهای ITO ) پس از 28 روز نگهداری در محیط دهانی تقلید شده به صورت معنی داری کاهش یافت (05/0 < P ) . ضریب الاستیسیته لیگاچورهای American Orthodontics ، Ortho Technology و ITO پس از 28 روز به صورت قابل توجهی افزایش و در لیگاچورهای Dentaurum به صورت معنی داری کاهش نشان داد (05/0 < P ). تغییرات ضریب الاستیسیته گروههای دیگر اهمیت آماری نداشت. لیگاچورهای الاستومری شرکتهای مختلف در کلیه خصوصیات کششی مورد بررسی، هم در حالت اولیه و هم بعد از 28 روز تفاوتهای معنی داری با یکدیگر داشتند (05/0 < P ). تحت شرایط این مطالعه، لیگاچورهای American Orthodontics و Techno Tak عموماً خصوصیات کششی بالاتر و لیگاچورهای Ortho Technology خصوصیات استحکامی پایین تری نسبت به گروههای دیگر نشان دادند. لیگاچورهای American Orthodontics و Ortho Technology پایین ترین ضریب الاستیسیته را در حالت اولیه دارا بودند. ITO تنها گروهی بود که چقرمگی آن بعد از 28 روز نگهداری در محیط دهانی تقلید شده تفاوت قابل توجهی با حالت اولیه نداشت. لیگاچورهای Dentaurum پس از 28 روز بیشترین درصد کاهش چقرمگی را نسبت به گروههای دیگر نشان دادند. همچنین این لیگاچورها در حالت اولیه دارای بالاترین میزان ضریب الاستیسیته بودند. 

بایگانی مطالب:

مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
:. کل کاربران ثبت شده: 173
:. کاربران حاضر در وبگاه: 0
:. میهمانان در حال بازدید: 20
:. تمام بازدید‌ها: 12695967
:. بازدید 24 ساعت قبل: 515

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان می باشد.

صفحه اصلی | درباره ما | ارتباط با ما | نقشه سایت

Created in : 0.57 seconds with 51 queries by YEKTAWEB