[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
..
:: دوره 5، شماره 5 - ( مجموعه مقالات پروتزهای دندانی 1390 ) ::
جلد 5 شماره 5 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مقایسه‌ای زمان گیرش، انبساط ناشی از گیرش و استحکام فشاری کست‌های گچی حاصل از اختلاط پودر گچ و آب مقطر با پودر گچ و محلول هیپوکلریت سدیم 5/0%
هومن زرعکانی، نفیسه کریمی، سیفالله صدریا، امیر فیاض*
دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده:   (2465 مشاهده)

 سابقه و هدف: تحقیقات گذشته نشان داده‌اند که کست‌های گچی دندانپزشکی، می‌توانند از طریق جایگزینی 10 درصد از حجم آب اندازه‌گیری شده، با محلول هیپوکلریت سدیم 25/5 درصد، گندزدایی شوند. هدف از این پژوهش، بررسی مقایسه‌ای برخی از خصوصیات فیزیکی مدل‌های گچی بود که از جایگزینی چنین محلولی، به جای آب مقطر، حاصل می‌شوند.

 مواد و روشها: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی تعداد 45 نمونه مدل گچی شامل: گروه اول- مدل‌های گچی حاصل از اختلاط 300 گرم پودر گچ و 94 میلی مترمکعب آب مقطر، گروه دوم- مدل‌های گچی حاصل از اختلاط 300 گرم پودر گچ و 94 میلی مترمکعب محلول رقیق شده هیپوکلریت سدیم 5/0 درصد، گروه سوم- مدل‌های گچی حاصل از اختلاط 300 گرم پودر گچ و 90 میلی مترمکعب آب مقطر، تهیه و آزمون‌های سه‌گانه شامل زمان گیرش، انبساط ناشی از گیرش و استحکام فشاری بر روی مدل‌ها صورت گرفته، نتایج حاصل با هم مقایسه شدند. کلیه آزمون‌های صورت گرفته براساس پیشنهادات ارائه شده در استاندارد انجمن دندانپزشکی آمریکا (Specification No:25-ADA) صورت پذیرفتند. نتایج بدست آمده به نرم‌افزار SPSS وارد شدند. از آزمون‌های واریانس (ANOVA) جهت مقایسه سه گروه و از آزمون Tukey جهت مقایسه دو به دو استفاده شد.

 یافته‌ها: جایگزینی هیپوکلریت سدیم به جای آب مقطر، از نظر آماری منجر به کاهش معنی‌دار، در مدت زمان گیرش (با میانگین کاهش 515 ثانیه) گردید و استحکام فشاری نمونه‌ها افزایش پیدا کرد (با میانگین افزایش 06/4 مگاپاسکال). زمان گیرش در آزمونه‌های گروه دوم، از زمان گیرش در نمونه‌های گروه سوم نیز کوتاه‌تر بود ولی در انبساط ناشی از گیرش نمونه‌ها، تفاوت بارزی به لحاظ آماری مشاهده نگردید.

 نتیجه‌گیری: این جایگزینی می‌تواند بدون بر جای گذاشتن اثرات نامطلوب بر زمان گیرش، انبساط ناشی از گیرش و استحکام فشاری کست‌های گچی دندانپزشکی، روش موثر و مناسبی برای گندزدایی آنها، در لابراتوارها باشد.


  منبع: مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

  متن کامل

واژه‌های کلیدی: گچ دندانی، گند زدایی، هیپوکلریت سدیم، زمان گیرش، انبساط ناشی از گیرش، استحکام فشاری.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پروتزهای دندانی
دریافت: 1392/8/14 | انتشار: 1390/10/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


زرعکانی هومن، کریمی نفیسه، صدریا سیفالله، فیاض امیر. بررسی مقایسه‌ای زمان گیرش، انبساط ناشی از گیرش و استحکام فشاری کست‌های گچی حاصل از اختلاط پودر گچ و آب مقطر با پودر گچ و محلول هیپوکلریت سدیم 5/0%. 1. 1390; 5 (5)

URL: http://idai.ir/article-1-2384-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 5 - ( مجموعه مقالات پروتزهای دندانی 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
جامعه اسلامی دندانپزشکان Islamic Dental Association of IRAN

کلیه حقوق سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران است. تماس با ما

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645