[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
..
:: دوره 11، شماره 11 - ( کودکان 1390 ) ::
جلد 11 شماره 11 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی آزمایشگاهی تا ٔثیر نوشابه‌های اسیدی گازدار بر میکروسختی مینای دندان شیری
رزا حقگو*، فرید عباسی
دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شاهد
چکیده:   (2934 مشاهده)
زمینه و هدف : مصرف نوشیدنیهای گازدار اسیدی مهمترین عامل اتیولوژیک اروژن محسوب می‌گردد. هدف از این مطالعه تعیین میزان تغییرات میکروسختی مینای دندانهای کانین شیری سالم در مواجهه با آب، نوشابه و دلستر می‌باشد.

  روش بررسی: این مطالعه به روش آزمایشگاهی - تجربی بر روی سی دندان کانین شیری سالم و فاقد هرگونه پوسیدگی ، سایش، ترک و هیپـوکلسیفیکاسیون انجام گردید. دندانها به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شده و میکروسختی دندانها اندازه‌گیری شد. هر گروه از دندانها به مدت پنج دقیقه در چهل سی سی از یکی از نوشیدنیها، بلافاصله پس از باز شدن درب بطری در آنها قرار گرفت. سطح مورد بررسی مربعی به ابعاد 2 × 2 میلی‌متر از مینای لبیال دندانها بود. در پایان میـکروسختی دندانها مورد سـنجش قرار گرفت. تغییرات میکروسختی با استفاده از آزمون Repeated measure ANOVA مورد قضاوت قرار گرفت و سطح معنی‌دار 05/0 به عنوان نتایج معنی‌دار تلقی شد.

  یافته‌ها: مقایسه میکرو سختی اولیّه و ثانویه نمونه‌ها در گروه

  « D » پس از مواجهه با (آب) کاهش معناداری را نشان ن می­داد (7/0= P ). در گروه « E » (دلستر) کاهش در میکرو سختی مینا از لحاظ آماری معنی‌دار بود (001/0= P ). در گروه « F » (نوشابه) نیز کاهش معناداری در میکرو سختی پس از غوطه‌وری مشاهده شد (001/0= P ).

  تغییرات بین گروهها نیز معنی‌دار بود. به وسیله آزمون ANOVA مشخص شد کاهش میکرو سختی بین گروهها معنی‌دار می‌باشد. LSD بین آب با دلستر 001/0= P ، بین آب با نوشابه 001/0= P و بین نوشابه با دلستر 01/0= P بود. در گروه نوشابه نسبت به دلستر کاهش بیشتر در میکرو سختی نمونه‌ها مشاهده گردید.

  نتیجه‌گیری: نوشابه و دلستر باعث کاهش معناداری در میکرو سختی مینای دندان شیری می‌شوند. کاهش میکرو سختی مینا پس از مواجهه با دلستر کمتر از نوشابه بود. 


  منبع: مجله دندانپزشکی جامعه اسلامی دندانپزشکان

متن کامل

واژه‌های کلیدی: اروژن – میکروسختی – مینا
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کودکان
دریافت: 1390/11/17 | انتشار: 1390/10/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


حقگو رزا، عباسی فرید. بررسی آزمایشگاهی تا ٔثیر نوشابه‌های اسیدی گازدار بر میکروسختی مینای دندان شیری . 1. 1390; 11 (11)

URL: http://idai.ir/article-1-192-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 11 - ( کودکان 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
جامعه اسلامی دندانپزشکان Islamic Dental Association of IRAN

کلیه حقوق سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران است. تماس با ما

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710