[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
..
:: دوره 11، شماره 11 - ( کودکان 1390 ) ::
جلد 11 شماره 11 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر سه نوع آب میوه صنعتی بر PH پلاک دندانی
پیوند معینی*، نسیم شفیع زاده، شیدا بیابانی، فرهاد رئوفی، محمد خرازی فرد
دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران
چکیده:   (1572 مشاهده)

 زمینه و هدف : توان پوسیدگی زایی آب ‌ میوه‌های مورد استفاده توسط کودکان به عنوان میان وعده‌های مغذی از اهمیت بسزایی برخوردار است. هدف از این مطالعه بررسی اثر مصرف سه نوع آب‌میوه صنعتی ایرانی بر pH پلاک دندانی می‌باشد .

 روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی تصادفی ده دانشجوی دندانپزشکی بر مبنای معیارهای ورودی چون میزان استرپتوکک‌های موتان و لاکتوباسیل‌ها، میزان جریان بزاق، عدم وجود پوسیدگیهای فعال در دهان، عدم وجود بیماری سیستمیک خاص و غیره. شرکت کردند. pH پلاک دندانی در ناحیه مشخص در هر چهار کوادرانت دهانی قبل و در دقایق دو الی شصت پس از مصرف نوشیدنی پرتقال کودک، نکتار پرتقال پالپ‌دار و نکتار آناناس و محلول ساکارز 10% توسط میکروالکترود شیشه‌ای Ω Metrohm و pH متر دیجیتال تعیین و سپس منحنی pH برای هر ماده با توجه به زمان رسم گردید. یافته‌ها توسط آنالیز آماری Repeated measure ANOVA (05/0 < p ) مورد بررسی قرار گرفت .

 یافته‌ها: حداکثر افت pH در مورد هر سه آب میوه مورد مطالعه در دقیقه دو رخ داده است. pH پلاک پس از مصرف نکتار پرتقال پالپ دار از همه طولانیتر (24/2 ± 75/10) و پس از مصرف نکتار آناناس از همه کوتاهتر (14/1 ± 46/3) زیر pH بحرانی باقیمانده است. در دقایق پایانی مطالعه pH پلاک به دنبال مصرف همه مواد به جز نکتار پرتقال پالپ‌دار (15/0 ± 14/6) به حد PH پایه برگشت کرده است .

 نتیجه‌گیری: به دنبال مصرف نکتار پرتقال پالپ‌دار میانگین pH پلاک از بقیه نوشیدنیها کمتر و زمان افت pH پلاک بیشتر بود .


  منبع: مجله دندانپزشکی جامعه اسلامی دندانپزشکان

  متن کامل

واژه‌های کلیدی: پلاک دندانی، آب میوه، غلظت یون هیدروژن، میکروالکترودها
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کودکان
دریافت: 1392/5/6 | انتشار: 1390/10/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


معینی پیوند، شفیع زاده نسیم، بیابانی شیدا، رئوفی فرهاد، خرازی فرد محمد. بررسی تأثیر سه نوع آب میوه صنعتی بر PH پلاک دندانی. 1. 1390; 11 (11)

URL: http://idai.ir/article-1-1464-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 11 - ( کودکان 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
جامعه اسلامی دندانپزشکان Islamic Dental Association of IRAN

کلیه حقوق سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران است. تماس با ما

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645